Četvrtak, 30 Lipanj 2022
U PLOČE STIŽE PRVI PUTNIČKI VLAK IZ SARAJEVA NAKON 2013. GODINE

Krstičević: Da se Grad Ploče nije uključio u uređenje željezničkog kolodvora, putnike bismo dočekali u smeću

Željeznički kolodvor u Pločama Željeznički kolodvor u Pločama Foto: Davor Mladošić
Piše:

U Pločama se u petak ujutro, prvi put nakon 2013. godine kada je ukinuta linija koja je povezivala taj grad sa Sarajevom, očekuje dolazak puntučkog vlaka iz glavnog grada Bosne i Hercegovine na sezonskoj liniji.

Južni je nedavno objavio fotografije katastrofalnog stanja željezničkog kolodvora u Pločama o kojem skrbe Hrvatske željeznice, a u međuvremenu on je barem donekle sređen. Tada smo objavili i kako je Grad Ploče spreman pomoći u uređenju. Je li i pomogao pitali smo gradonačelnika Miša Krstičevića, a osim tog odgovora dobili smo i komentar o navodnom dolasku župana Dobroslavića na doček prvih putnika.

- Sad će taj lik doći u Ploče dočekati prvi vlak s putnicima iz Sarajeva koji dolazi nakon toliko godina. Pa što nije iskoristio tu svoju političku poziciju i izborio se da taj vlak dođe puno prije. Dolazi tu dočekati putnike da bi se slikao i uredu da dolazi, ali kad ga se poziva da napravi neke konkretne stvari, e tada nastupa potpuno ignoriranje. - komentar je gradonačelnika Ploča Miša Krstičevića.

Je li Županija pomogla srediti kolodvor, o kojem inače skrbe Hrvatske željeznice, Krstičević kaže:

- Nije, naravno, mi smo bili ti koji su napravili prvi sastanak sa željeznicama i odradili smo sve one stvari koje su njima bile neprihvatljive i financirali ih. Da se Grad Ploče nije uključio u uređenje željezničkog kolodvora, putnike bismo dočekali u smeću. - kazao je je gradonačelnik Krstičević, a na pitanje hoće li se susresti sa županom ukoliko on uistinu dolazi u Ploče na doček prvih putnika, kazao je:
- Nećemo se susresti na željezničkom kolodvoru u Pločama jer ću ja vjerojatno taj dan zbog obaveza doći nešto kasnije.