Utorak, 12 Ožujak 2024
PLOČANSKI GRADONAČELNIK DOSLOVNO JE TO IZMISLIO

DOBROSLAVIĆ O TOME DA ĆE SE OTPAD IZ DUBROVNIKA VOZITI U PLOČE: KRSTIČEVIĆ LUPETA

Župan Nikola Dobroslavić Župan Nikola Dobroslavić Foto: Tonći Plazibat / CROPIX


Nakon što je pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević na društevnim mrežama naveo kako se regionalni Centar za gospodarenje otpadom neće izgraditi do 2027. te da će se do tada smeće iz dubrovačkog dijela županije dovoziti u Ploče, župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić demantirao je njegove navode, istaknuvši kako je Krstičević u predizbornoj kampanji.

- Mišo Krstičević vodi predizbornu kampanju izmišljanjem i lupetanjem.- rekao je župan i dodao:

- Njegova objava na Facebooku samo je nastavak onoga što je govorio na sjednici Županijske skupštine. On vodi kampanju i to je u redu, ali je vodi izmišljanjem i lupetanjem. Naravno, u predizborno vrijeme svatko svašta govori, a trebalo bi se držati istine dok su ovo što Krstičević govori izmišljotine. - kazao je Dobroslavić, istaknuvši kako nije prvi put da se Krstičević u svojim izjavama izlijeće.

- Svojedobno je to isto radio u slučaju Dnevne bolnice u Metkoviću za koju je rekao da nije završena i da ne radi, dok se u toj bolnici već tjednima radilo i primalo pacijente, što je on kao vijećnik i gradonačelnik iz neretvanske doline trebao znati. Uostalom, bio je i pozvan na otvaranje Dnevne bolnice, ali se nije udostojio odazvati, niti je došao itko iz Grada Ploča. - rekao je župan Dobroslavić.

Krstičevićev navodi da će se otpad s dubrovačkog područja odvoziti na odlagalište u Ploče, istaknuo je Dobroslavić, obične su izmišljotine.

- Sad je izmislio da je Grabovica puna i slijedom te izmišljotine konstruira da će se Pelješkim mostom otpad odvoziti u Ploče. To je neistina! - naglasio je župan, osvrnuvši se na Krstičevićevo problematiziranje odvoza otpadom preko Pelješkog mosta, što je problematizirao i na Županijskoj skupštini.

- Što se tiče vožnje Pelješkim mostom pa on je izgrađen da se po njemu vozi, pa će se voziti i otpad, samo što će otpad iz Ploča i neretvanske doline preko njega voziti u Centar za gospodarenje otpadom kad on bude završen, a čemu most između ostaloga i služi. - kazao je Dobroslavić, dodavši kako bi se Krstičević kao gradonačelnik trebao hvaliti nekim svojim uspjesima u Pločama.

Inače, nije jasno zašto Krstičević problematizira odvoz otpada preko Pelješkog mosta. Zar Pelješki most osim za automobile nije građen da se preko njega voze i razni tereti pa tako i otpad, ali i neke druge puno opasnije stvari od otpada.

Krtičevićev post na društvenim mrežama samo je nastavak njegove polemike sa županom na sjednici Županijske skupštine. Naime, nakon što je župan najavio kako će se CGO Lučino razdolje izgraditi do konca 2025. godine, Krstičević je kazao kako se to neće dogoditi do 2027. ističući pri tom kako je dubrovačko odlagalište Grabovica puno te da će se otpad s dubrovačkog područja morati odvoziti negdje drugdje.

Osim što o dubrovačkom i otpadu okolnih općina računa vode dubrovački gradonačelnik Mato Franković i načelnici susjednih općina, Grabovica se neće tako skoro zatvoriti.