Četvrtak, 14 Listopad 2021
ŽUPAN DOBROSLAVIĆ PREDAO KLJUČEVE

Novo vozilo hitne pomoći za ispostavu ZHM Banići koja pokriva područje od polovice Pelješca do Orašca

Ravnatelju ZHM -a Luki Luliću ključeve je predao župan Nikola Dobroslavić Ravnatelju ZHM -a Luki Luliću ključeve je predao župan Nikola Dobroslavić Foto: DNŽ


Ispostava Banići Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije, koja pokriva područje od polovice Pelješca sve do Orašca, od danas ima jedno novo vozilo za hitne intervencije vrijedno gotovo pola milijuna kuna.

Ključeve novog vozila hitne pomoći ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Luki Luliću danas je, ispred Opće bolnice Dubrovnik, predao župan Nikola Dobroslavić.

vozilohitne 141021 1Novo vozilo ZHM -a. Foto: DNŽ

Župan Dobroslavić rekao je kako je obnavljanje voznog parka za potrebe ZHM -a dodatni poticaj hitnoj medicinskoj službi da nastave uspješno obavljati svoj posao.

- Mi smo veoma zadovoljni našim Zavodom, liječnicima, vozačima, tehničarima i sestrama. Imali su teško razdoblje, unatrag godinu i nešto dana, u COVID -19 krizi, koju su zajedno s drugim zdravstvenim djelatnicima nosili na svojim leđima i hvala im na tome. - rekao je župan Dobroslavić te dodao kako je ove godine osigurana i Hitna helikopterska služba.

Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu zahvalio se županu na donaciji i poručio kako će i ovo vozilo biti od velikog značaja.

- Ovo je naše 29 vozilo, trudimo se koliko možemo, a nadamo se da ćemo u slijedećoj godini vozni park obnoviti detaljnije, mislim da su se stekli uvjeti i da se gospodarsko stanje popravilo, pa da ćemo ispuniti taj cilj. - kazao je Lulić.

JP