Petak, 14 Siječanj 2022
EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Hrvatska startala porazom od Francuske

Hrvatska startala porazom od Francuske Foto: EPA/Tibor Illyes


Hrvatska muška rukometna reprezentacija 22:27 (11:13) porazom od Francuske započela je svoj nastup u skupini C na Europskom prvenstvu u Szegedu.

Ivan Čupić sa šest i Tin Lučin s četiri gola predvodili su Hrvatsku, dok su Hugo Descat sa sedam i Dika Mem sa šest golova bili najefikasniji kod Francuske.

Hrvatska će u 2. kolu u subotu od 20.30 sati igrati protiv Srbije koja je u svom prvom nastupu svladala Ukrajinu sa 31:23.

Hrvatska je već na startu turnira imala najtežeg suparnika u skupini. Bez Domagoja Duvnjaka koji je još uvijek pozitivan, a nisu nastupili niti Luka Cindrić i Marko Mamić, protiv snažne Francuske nije se moglo.

Cindrić i Mamić su jučer bili negativni i odmah su krenuli za Szeged. Međutim, njihov drugi test je bio granično negativan pa je EHF odbio izdati zahtjev za njihov nastup.

Kod Francuske nije bilo Elohima Prandija koji je izboden u novogodišnjoj noći, ali je izvan životne opasnosti, a zbog zljeda nema niti Timotheya N’Guessana, Luke Karabatića i Nedima Remilija.

HRVATSKA - FRANCUSKA 22:27 (11:13)

HRVATSKA: Pešić, Šunjić; Mihić, Gadža 1, Mandić, Ivić, Čupić 6 (5), Mamić, Mandić 2, Lučin 4, Grahovac, Jaganjac, Martinović 3, Šušnja 2, Šipić 3, Glavaš, Srna 1

FRANCUSKA: Gerard, Pardin; Lenne 1, Minne 1, Lagarde, Richardson, Mem 6, Tournat, Karabatić 1, Mahe 3, Fabregas 5, Descat 7 (4), Porte 1, Kounkoud 1, Nahi 1, Konan

Isključenja: Hrvatska 6 minuta; Francuska - 2 minute, Realizacija 7m: Hrvatska 5 / 5, Francuska 4 / 4

(Hina)