Utorak, 28 Svibanj 2024
PRVI NASTUP NA GRAND - SLAMU

ĆIRIĆ BAGARIĆ IMALA JE VELIKU ŠANSU, ALI JE NA KRAJU MORALA ČESTITATI AMERIKANKI

Lucija Ćirić Bagarić Lucija Ćirić Bagarić Foto: Ronald Goršić / CROPIX


Hrvatska tenisačica Petra Martić probila se u 2. kolo Roland Garrosa, dok je Lucija Čirić Bagarić izgubila u svom premijernom grand-slam nastupu.

Martić je svladala Francuskinju Kristinu Mladenovic sa 6:4, 6:4, dok je Ćirić Bagarić poražena nakon velike borbe od Amerikanke Peyton Stearns s 3:6, 7:6 (8), 6:7 (6).

Martić (WTA-81) je za sat i pol igre nadigrala 212. igračicu svijeta i dobitnicu "wild-Carda" Mladenovic, s kojom je dosad igrala čak deset puta i slavila u osam mečeva. Petra je imala 61 posto ubačaja prvoga servisa, 29 winnera i 21 neprisiljenu pogrešku, dok je Francuskinji servis oduzimala četiri puta.

U narednom kolu Martić ide na Belgijanku Elize Mertens,

Ćirić-Bagarić (WTA-184.) je nakon dva i pol sata igre morala priznati poraz Stearns. Dvadesetogodišnjoj Dubrovkinji ovo je bio prvi grand-slam meč u karijeri, i to protiv dvije godine starije Amerikanke koja je prošli tjedan osvojila svoju prvu WTA titulu u Rabatu i to nakon što je u četvrtfinalu u trećem setu “okrenula” 0:5 i 30:40 protiv Talijanke Bronzetti.

No, hrvatska tenisačica je imala šanse za najveću pobjedu u karijeri, jer je u trećem setu vodila s 5:3. Lucija je u drugom setu prvo spasila dvije vezane meč-lopte kod 4:5, a onda još tri u "tie-breaku". U trećem je hrabrom igrom došla do servisa za pobjedu, ali je 62. igračica svijeta prošla u 2. kolo.

(Hina)