Subota, 16 Listopad 2021
HDZ -OVCI BIRAJU VODSTVO, ALI NE SVUGDJE

Zbog povlačenja kandidatura pločanski HDZ -ovci neće na izbore

Ministrica Marija Vučković, župan Nikola Dobroslavić i Krešimir Šunjić pred lokalne izbore 2021. Ministrica Marija Vučković, župan Nikola Dobroslavić i Krešimir Šunjić pred lokalne izbore 2021. Foto: FB Krešimir Šunjić
Piše:

Izbori za čelnike Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice u Pločama bit će odgođeni za dva mjeseca, potvrdio nam je glavni tajnik HDZ -a Dubrovačko – neretvanske županije Nikša Sentić. Unutarstranački izbori u HDZ -u, u svim gradovima i općinama diljem Hrvatske inače se održavaju ovu nedjelju, 17. listopada.

- Aktualni predsjednik pločanskog HDZ -a Krešimir Šunjić povukao je kandidaturu za predsjednika, a isto je učinio i kandidat za potpredsjednika. Sada moramo uskladiti neke propuštene detalje i svatko od 800 članova stranke u Pločama se može kandidirati, znači imaju pravo birati i biti birani. - pojašnjava Sentić, ne odbacujući mogućnost da se Šunjić ponovno kandidira.
- Sve je moguće. - dodaje Sentić.

Šunjić je inače bio i kandidat HDZ -a za gradonačelnika Ploča.

Sentić je potvrdio kako će u ponedjeljak u Pločama svakako biti organizirana proslava osnutka prvog ogranka HDZ -a u Hrvatskoj koji je osnovan upravo u tadašnjem Kardeljevu, kako su Ploče tada nosile ime.

Prvi hrvatski ogranak HDZ -a osnovali su Pločani Velibor Kikerec, poslije prvi tajnik višestranačkog Hrvatskog sabora, Luka Šiljeg, Vedran Sršen, Filip Šalinović i Joško Damić, a osnivanju su nazočili gosti Luka Bebić, Perica Jurić i Josip Manolić. Osnivački skup je održan 18. listopada 1989. godine, na blagdan svetoga Luke, što je bilo i opravdanje okupljanja u slučaju dolaska policije. Prvi predsjednik HDZ -a Ploča bio je Velibor Kikerec, dopredsjednik Vedran Sršen, a blagajnik Radinko Medak.