Nedjelja, 14 Travanj 2024
RIJEKE PRAVDE SU BUJICE GLUPOSTI DOK SAMI SDP-OVCI KAŽU KAKO JE NJIHOV PROGRAM - DOSADAN

ZA STADO NIJE DOBRO KAD MU JE PASTIR OVCA

ZA STADO NIJE DOBRO KAD MU JE PASTIR OVCA Foto: Božo Radić / CROPIX
Piše:

„Nije istina da vlast kvari ljude. Istina je samo da budale, ako se domognu vlasti, kvare vlast.” - Bernard Shaw

Budala u Hrvatskoj koje se uoči parlamentarnih izbora žele domoći vlasti ni u ovom ciklusu ne manjka. Evo, recimo, u SDP-u toliko su gladni vlasti da su spremni dati je u ruke ludom čovjeku. Želja za vlasti, jer ako je ne osvoje raskolit će se, SDP-ovcima je toliko zamaglila oči pa uopće ne iznose programe. Ivan Račan je tako nedavno „briljirao” u jednom TV nastupu. Od njega je samo gora SDP-ova „uzdanica” u Dubrovniku Anita Bonačić Obradović koja je pozicionirana taman tamo gdje joj je i mjesto - na začelje liste.

„Ako ja sad vama počnem govoriti o programu vi ćete zakolutati očima”, kaže mrtav hladan Ivan Račan, kandidat na SDP-ovoj listi u VI. izbornoj jedinici, novinaru jedne TV kuće.

Od sina negdašnjeg premijera Ivice Račana više se očekuje, no izgleda da se u njegovu slučaju kruška ipak otkotrljala nešto dalje od stabla. Kaže on, „programi su ljudima dosadni”.

Ako je već stav SDP-a da su programi ljudima dosadni tada se logičnim postavlja pitanje pa zašto bi birači trebali glasati za SDP ili bilo koju od stranaka ako su im programi dosadni, ako ih ne zanima kako stranke namjeravaju život u Hrvatskoj građanima učiniti boljim u svim sferama života. Ako je već stava da su programi biračima dosadni pa time i strankama nepotrebni, tada Ivan Račan hrvatske birače drži budalama.

Očito je stav SDP-a da je hrvatskim budalama, odnosno biračima, dovoljno puniti uši pričama kako su u HDZ-u svi kriminalci s kojima će konačno obračunati onaj kojemu nije dobro. Doduše, takvu retoriku dio birača i „guta”, većina ipak ne. Ipak, Račan junior zaboravlja da je onaj koji je osedlao stado konja, nakon što je dobio priliku, neslavno pao, nije imao na osnovu čega propinjati konje na zadnje noge.

Baš kao Račan u VI. i Anita Bonačić Obradović u X. izbornoj jedinici radi egzibicije ne bi li u Sabor. Osim što je u njenom slučaju kruška pala pod stablo jer se kroz politiku provlači po maminom modelu, ona će Sabor nakon izbora, tko god na njima pobijedio, gledati samo na TV-u. Naime, kao 14. na listi trebalo bi joj puno za nju previše preferencijalnih glasova da je ubace u parlament. Ali ona ne odustaje. Ne shvaća! Ona se, naime, „gradi” jer se i dalje vidi u politici.

„Apsurdno je da nad drugima vlada onaj koji ne zna vladati nad samim sobom.” - latinska izreka

U gradu u kojem mladi stambeno pitanje mogu riješiti samo ukoliko im se posreći na lotu, sjela Bonačić Obradović na stazu koja vodi do plaže Vile Elite, poziva birače na izbore i kaže kako oni u HDZ-u ne razumiju da je ljudima dosta njihovih okova.

I mama joj je tako pitala jednom zašto brodovi trube na odlasku pa je preživjela, a njezina uzdanica, koja je donedavno birala koje higijenske uloške staviti u škole, koja je SDP-ov dubrovački odbor u kojem je odavno ugašeno svjetlo, deboto naslijedila od mame, ništa bolje ne zna ni ponuditi, ali bi mogla opet podržati proračun tim, njoj toliko mrskim HDZ-ovcima, kad ga Mato Franković na kraju godine stavi pred Vijeće, kao što je to već uradila.

Mora da je veliko uživanje biti na vlasti, kada je se toliko ljudi želi dočepati, ali za stado nikako nije dobro kad mu je pastir ovca.