Subota, 04 Studeni 2023
Jako nevrijeme prouzročilo je štetu na cijeloj obali

Video / VALOVI RAZBIJALI BRODICE

Video / VALOVI RAZBIJALI BRODICE Foto: Screenshot FB


Zbog podizanja razine mora i nevremena, vatrogasci i druge službe intervenirale su u petak u više navrata od Istre do Dubrovnika.

Zbog podizanja razine mora, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji more se prelilo preko obale i došlo do nekoliko kuća u naselju Broce kod Stona, pri čemu je voda ušla u jednu kuću i dva pomoćna objekta. Poplavljena je i riva u Veloj Luci na Korčuli, a voda je ušla i u jedno dvorište u naselju Rožat. Zabilježeno je podizanje mora i u mjestu Komolac te u Dubrovniku u ulici Lapadska obala. U naselju Mokošica stablo je u nevremenu palo na kuću, a u Župi dubrovačkoj reklama je oštetila vozilo.

Vatrogasci JVP iz Dubrovnika i Konavala uklanjali su srušena stabla, a zabilježeni su i problemi u cestovnom i pomorskom prometu, koji je u potpunosti bio u prekidu.

U Dubrovniku su valovi prebacivali zidine, a video možete vidjeti OVDJE.

Na Pagu u portu Mandre nastradale su brodice koje su valovi razbili o kraj, a video koji se proširio društvenim mrežama možete vidjeti u prilogu ispod teksta, na trećoj minuti videa najbolje se vide razmjeri drame koja se za vlasnike brodica odvijala u toj lučici.

Prema izvještaju Ravnateljstva Civilne zaštite objavljenom u petak navečer, zbog jakog juga, obilnih oborina i dizanja razine mora u Istarskoj županiji bilo je 10-ak dojava građana koji su tražili intervencije nadležnih službi radi otklanjanja posljedica nevremena. U pet slučajeva pala su stabla na kolnik u Umagu, Puli, Pazinu i Rovinju, a jedno je stablo palo na osobno vozilo u Puli, u dva slučaja pali su ili se nagnuli telefonski stupovi u Puli i Pazinu, a more je prodrlo u prizemlje obiteljske kuće u Poreču. U dva slučaja bila je potrebna sanacija odrona kamenja i šljunka s kolnika u Umagu i Labinu.

U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je nekoliko intervencija vatrogasaca na ispumpavanju vode (Jezero i Soboli na Grobniku). Vatrogasci su uklonili i dva stabla srušena u Rijeci i Delnicama.

Hina/dm

Video sadržaj