Četvrtak, 02 Prosinac 2021
NEKOME JE MILIJUN SITNICA, U POJEZERJU JE TO VELIKI IZNOS U PRORAČUNU

Unatoč smanjenu proračuna besplatni vrtić i druge beneficije u Pojezerju ostaju na snazi

Načelnik Općine Pojezerje Borislav Dominiković Načelnik Općine Pojezerje Borislav Dominiković Foto: Davor Mladošić
Piše:

Općina Pojezerje za iduću godinu planira Proračun u iznosu nešto većem od pet milijuna kuna, što predstavlja smanjenje u odnosu na ovogodišnji za oko milijun kuna.

- Od tog se iznosa financira rad dječjeg vrtića koji je besplatan za svu djecu, kao i rad dva asistenta. Svi redovni studenti iz Pojezerja primaju stipendiju, a Općina subvencionira i prijevoz učenika srednjih škola, kao i nabavku školskog pribora za osnovce. Naknada za novorođenče iznosi tri tisuće kuna. - rekao je načelnik Općine Pojezerje Borislav Dominiković.

Zadovoljan je i udjelom europskog novca u projektima, pa se tako planiraju javiti i za sufinanciranje druge faze izgradnje Društvenog doma na Kobiljači, nakon uspješne provedbe prve faze izgradnje.

- Očekujemo da ćemo dobiti financijsku podršku iz Europskih fondova i za izgradnju ogradnog zida na groblju u Otrić Seocu, kao i za krov na Društvenom domu u Pozloj Gori te za uređenje urušenih poljskih puteva. Planiramo i završetak potpune rekonstrukcije rasvjete na području čitave Općine Pojezerje, gdje su nam neke ulice još ostale neosvijetljene. - rekao je Dominiković, posebno naglasivši kako Općina Pojezerje nema neplaćenih računa, niti kredita, te da sve svoje obveze podmiruju na vrijeme.