Četvrtak, 19 Listopad 2023
Stonska policija u akciji

UHIĆEN DVOJAC KOJI JE IZ BIH UVEO IMIGRANTA U HRVATSKAU večernjim satima u nedjelju, 15. listopada, policijski službenici Policijske postaje Ston su, obavljajući nadzor državne granice, u blizini granične crte zatekli tri muške osobe. Budući se u konkretnom slučaju posumnjalo u nezakoniti prelazak državne granice, policija je svu trojicu muškaraca uhitila i dovela u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. - izvijestila je Policijska uprava dubrovačko - neretvanska.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 46-godišnji državljanin RH i 27-godišnji državljanin BiH, prema prethodnom dogovoru i iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, šumskom stazom uveli stranog državljanina iz pravca BiH, iako su znali da se radi o stranom državljaninu koji ne ispunjava uvjete za ulazak i boravak na području RH. Nakon što su ušli u RH, namjeravali su ga predati trećoj osobi koja ga je trebala prebaciti u zapadnoeuropske zemlje." - navodi policija.

"Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj državljanin RH i državljanin BiH su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok se prema stranom državljaninu postupilo sukladno Zakonu o strancima." - kaže se u priopćenju PU dubrovačko - neretvanske.

jp