Subota, 23 Ožujak 2024
PALMINA PIPA UČINILA JE VELIKU ŠTETU

U OREBIĆU I TRPNJU UKLANJAJU SE UNIŠTENE PALME I SADE NOVE

U OREBIĆU I TRPNJU UKLANJAJU SE UNIŠTENE PALME I SADE NOVE Foto: JPA


Općina Orebić priprema se za novu sezonu pa su tako u uklonjene palme koje je uništila palmina pipa, a na njihova mjesta sade se nove.

- U Orebiću, Kučištu i Vignju smo uklonili oko 25 palmi koje su lani posječene, koje nismo uspjeli spasiti. To smo učinili uz pomoć specijalnog stroja jer ako palmu na rivi uz more mislite vaditi bagerom, razbit ćete pola rive pa smo našli jedan traktor u Zagrebu koji ima priključak, veliku krunu i svrdlo koje ih iščupa, izbaci kao čep od pluta i na isto mjesto smo posadili nove palme. Istina, vizure nisu iste, ali palme će narasti. - kazao je direktor KTD-a Bilan Tomislav Jurjević.

- U Trpnju smo uklonili 12 palmi. Uređujemo i plaže, ove godine nešto su drukčija pravila oko nadohrane, ali plaže ćemo urediti, imamo zaista lijepih plaža i mjesta za kupanje. Pelješki most učinio je svoje, imamo porast broja dolazaka i noćenja, ljudi dolaze, traže svoj mir, kvadrat uz more i sve mora biti čisto i uredno. - zaključio je direktor KTD-a Bilan Tomislav Jurjević.

N. Metković

Video sadržaj