Subota, 08 Lipanj 2024
NAKON PLOČA I METKOVIĆA I U TREĆEM GRADU U DOLINI NERETVE

U OPUZENU ODRŽAN HOD ZA ŽIVOT

U OPUZENU ODRŽAN HOD ZA ŽIVOT Foto: „Hod za život”


U Opuzenu je u subotu održan „Hod za život”, prvi put u tom gradu, a prije toga u dolini Neretve „Hod za život” održan je u Pločama i Metkoviću.

Ana Postrimovski, majka šestero djece i koordinatorica „Hoda za život” u Opuzenu naglasila je kako su se okupili jer je pravo na život - prvo od svih ljudskih prava.

opuzen hodzazivot 080624 2 min

- Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca. Ne postoji pravo na prekid života, postoji samo pravo na život. Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost samo po sebi. Želimo zakonom osigurati i zaštiti nerođeno dijete čije srce kuca već 18. dan od začeća. Znanost je potvrdila: od 8. tjedna oblikovani su svi organi djeteta, s 10 tjedana dijete ima jedinstveni otisak prsta, a s 12 tjedana smješka se u majčinoj utrobi. Tužna je činjenica da kod pobačaja dijete osjeća bol! Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji! Kultura smrti ne može biti vizija nekog društva. Tražimo izdvajanje javnog novca za potporu trudnicama i obiteljima s djecom. I znanost i hrvatsko društvo daleko su odmakli od socijalističkog zakona o pobačaju starog 46 godina! Naša je dužnost biti glas onih koji glasa nemaju! Prekid života nerođenog dječaka ili djevojčice ranjava majku i oca djeteta i cijelo društvo. - rekla je Ana Postrimovski.

opuzen hodzazivot 080624 3 min

Kako navode iz organizacije istraživanja pokazuju da 75 posto žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline.

opuzen hodzazivot 080624 4 min

- Želim vas podsjetiti na nedavni slučaj malog Ivana iz Zaprešića. Hvala njegovoj majci što je imala dovoljno hrabrosti da ga nosi devet mjeseci i rodi. Danas mnogi parovi žele Ivana usvojiti i pružiti mu život u ljubavi, život kakav zaslužuje. Nitko danas ne može reći da se Ivan nije trebao roditi! Upravo zato od Sabora, Vlade RH i nadležnih ministara tražimo da se u hitnu proceduru pošalje zakon koji će omogućiti anonimni porod majci koja ne može ili ne želi zadržati dijete te da se u bolnicama i drugim prikladnim institucijama osiguraju tzv. gnijezda za bebe. To će spasiti život mnogim majkama i njihovoj djeci. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga. - rekla je Postrimovski.

JPA