Četvrtak, 21 Listopad 2021
KADROVSKI PROBLEMI SDP -A

U Konavlima predsjednik „dogovorom članova”, pet ogranka još bez predsjednika

Antonio Bagoje (SDP) vijećnik je u Općinskom vijeću Konavala Antonio Bagoje (SDP) vijećnik je u Općinskom vijeću Konavala Foto: dm
Piše:

Unutarstranački izbori u SDP -u najavljeni su za 27. studenoga, a stranačka infrastruktura na jugu Hrvatske je gotovo u kolapsu. Izuzev nekoliko stranačkih lokalnih zvijezda, uglavnom na otoku Korčuli gdje su Nika Silić Maroević (Korčula), Kuzma Tomašić (Smokvica) i Katarina Gugić (Vela Luka) odnijeli pobjedu na nedavnim lokalnim izborima, kao i u Mišo Krstičević u Pločama, situacija u drugim dijelovima Dubrovačko - neretvanske županije, kojom je nekad upravljao SDP -ov župan Ivan Šprlje, trenutno je izrazito loša.

Dok se čak i u Dubrovniku muče s pronalaskom adekvatne osobe za čelnika gradskog odbora stranke, u nekim mjestima predsjednika stranačke organizacije nemaju čak ni sad. Tako je nekad jaki Općinski odbor Konavle, nakon što je stranku i predsjedničku funkciju napustila Anita Ruso, ostao obezglavljen i privremeno ga, neslužbeno saznajemo, vodi Antonio Bagoje, koji je ujedno i jedini vijećnik SDP -a u Općinskom vijeću Općine Konavle. Da Bagoje, koji je bio potpredsjednik ogranka, bude čelnik nakon odlaska Ruso, dogovor je članova konavoskog SDP -a, ali ta odluka nigdje nije službeno provedena, niti je on imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika. Stoga stranački podaci govore da je ogranak u Konavlima bez predsjednika, kao i ogranci u Stonu, Janjini, Lastovu, Trpnju i Dubrovačkom primorju.

Podsjetimo kako SDP na nedavnim lokalnim izborima u Dubrovačko – neretvanskoj županiji u čak 12 od 17 općina nije imao kandidata za načelnika/načelnicu kao ni za gradonačelnike/gradonačelnice u dva od pet gradova. SDP također nije u čak šest općina izašao na izbore niti s listom za općinska vijeća pa ni u koalicijama.