Srijeda, 12 Lipanj 2024
„PRESSICA” ŽUPANIJSKOG HDZ-A

U HDZ-U ISTAKNULI KAKO SU POBIJEDILI U 20 OPĆINA I GRADOVA NA JUGU, ZAŠTEKALI SAMO U VELOJ LUCI I NA LASTOVU

Nikola Dobroslavić, Blaž Pezo i Mato Franković Nikola Dobroslavić, Blaž Pezo i Mato Franković Foto: Tonći Plazibat / CROPIX


Kakva god bila izlaznost, HDZ pobjeđuje. - kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a Dubrovačko – neretvanske županije Blaž Pezo nakon izbora za Europski parlament na kojima je HDZ dobio šest od 12 hrvatskih zastupnika, a u Dubrovačko – neretvanskoj županiji osvojio je 45 posto glasova.

- Priče da HDZ-u odgovara mala izlaznost su neutemeljene, jer pobijedili smo i na izborima na kojima je bila velika izlaznost. – kazao je Blaž Pezo.

Pezo je istaknuo kako su i neutemeljene optužbe oporbe da je HFDZ prekrajao izborne jedinice kako toj stranci odgovora.

- U nedjelju je cijela Hrvatska bila jedna izborna jedinica i pobijedili smo. - poentirao je Pezo.

Uz njega su na „pressici” govorili i župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić (HDZ) i gradonačelnik Dubrovnika i saborski zastupnik HDZ-a Mato Franković.
- Bez sredstava iz EU fondova ogroman broj projekata u Hrvatskoj pa tako i u Dubrovniku ne bi se mogao realizirati. Zbog toga su nama ti izbori bili važni. - kazao je Franković naglasivši kako mala izlaznost pokazuje da hrvatski birači to tek trebaju shvatiti.

- Od 22 jedinice lokalne samouprave, HDZ je pobijedio u njih 20. - istaknuo je pak župan Nikola Dobroslavić kazavši kako HDZ nije pobijedio jedino u Veloj Luci i Lastovu na nedavnim izborima za Europski parlament što zapravo ni ne čudi jer su HDZ-ove organizacije u Veloj Luci i na Lastovu trenutno možda i najslabiji ogranci te stranke. No, HDZ je s druge strane dobio izbore i gdje SDP drži lokalnu vlast, u Korčuli i Pločama.

dm