Utorak, 09 Srpanj 2024
IZ POLICIJE NAPOMINJU DA MLAĐI OD 14 GODINA NE SMIJU VOZITI ELEKTRIČNE ROMOBILE

U DUBROVNIKU TEŠKO OZLIJEĐENO DIJETE KOJE JE VOZILO ELEKTRIČNI ROMOBILU Dubrovniku je jučer, vozeći električni romobil, teško ozlijeđeno dijete. Iz policije ne navode dob maloljetne osobe, ali napominju kako električne romobile ne smiju voziti djeca mlađa od 14 godina.

Vozeći romobil kolnikom Ulice Žrtava s Dakse, bez zaštitne kacige koja je obavezna, dijete je, navode iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske, zbog neprilagođene brzine izgubilo nadzor nad romobilom, palo na kolnik i „nastavilo nekontrolirano kretanje po kolniku uslijed čega je zadobilo teže tjelesne ozljede”.

Uz ovu nesreću iz polije također napominju kako se na električnom romobilu smije prevoziti samo osoba koja s njim upravlja i pri tom mora na glavi nositi zaštitnu kacigu. Vozači romobila također su se dužni kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog promet, iznimno dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom krećući se što bliže desnom rubu kolnika.

jpa