Srijeda, 10 Siječanj 2024
IZBORNIK VJERUJE DA ĆE HRVATSKA ČETVRFINALE IGRATI S GRČKOM

TUCAK: GRCI SU REPREZENTACIJA SVJETSKE KLASE

Ivica Tucak Ivica Tucak Foto: Božo Radić / CROPIX


Vjerujem da će Grčka u četvrtak dobiti Nizozemce, a Grci su reprezentacija svjetske klase, kazao je dva dana uoči četvrtfinala EURA izbornik vaterpolista Ivica Tucak.

 Hrvatska je u skupini u Dubrovniku bila druga i slijedi joj četvrtinalni ogled u petak u Zagrebu u 18.30 sati, gdje čekaju pobjednika dvoboja Grčka - Nizozemska.

"Igrat ćemo protiv sjajne reprezentacije jer pretpostavka je da će Grci dobiti Nizozemce, naravno. Ako kažemo da su aktualni svjetski doprvaci, ali i srebrni s Igara u Tokiju, onda ne treba ništa više govoriti. Ako spominjemo jednu reprezentaciju koja u svojim redovima ima Vlachopoulosa, Genidouniasa, Kakarisa, Nikolaidisa, Papanastasioua. To su svjetske klase, sjajna reprezentacija. Komplimenti moji bi tu trebali i stati jer ja vjerujem je da ih možemo pobijediti. Samo u zadnjih godinu i pol smo s njima odigrali tri utakmice i sve su bile u ‘egalu’. Dvije su i završile neodlučeno 8:8 i 5:5, jednu su oni pobijedili, za broncu u Budimpešti 2022. na Svjetskom prvenstvu. No, prije smo ih i dobivali puno puta, ali da će to biti teška i neizvjesna utakmica, to očekujem ja kao i igrači. Ono što ćemo morati biti je na apsolutnom maksimumu", kazao je  Tucak, dodavši kako je ovo najvažnija utakmica.
"Izabrali smo jedan teži put. To je ono što nam se dogodilo, ali to je sada tako. Žao mi je Dubrovnika, mi sve bacamo odmah iz euforije, iz depresije. U  zadnjim minutama smo se malo pogubili i nismo izdržali  taj pritisak.  Žao mi je zbog ljudi, zbog Dubrovčana i one sjajne atmosfere. I ta podrška koju osjećamo kao reprezentacija nam strašno pomaže", zaključio je Tucak.

Luka Bukić je kazao kako ako hoćete nešto veliko ostvariti, osvojiti medalju, morate pobijediti svjetske klase.

"Tako da nije ni potrebno previše raspravljati i jednostavnosti ili težini suparnika. Grčka koja nam je najvjerojatniji suparnik, je nama vrlo poznata. Igrali smo dosta puta s njima. Odlična su momčad, imaju nekoliko izvrsnih mladih pojedinaca, ali su oni pokriveni na svim pozicijama sa svih 15 igrača, ne samo da je to 13. Bit će teško, to je sigurno, ali uz dobru pripremu mislim da ih možemo pobijediti".

Marko Žuvela je dodao kako igramo doma, te se nemamo koga bojati i ne bojimo se.

"Trebamo ući maksimalno, a siguran sam da će i Zagreb biti pun, da ćemo imati podršku s tribina. Idemo svom snagom i pokušati pobijediti utakmicu".

Luka Lončar tvrdi da zna kako proći Grke.

"Oni su momčad nama vrlo slična, odnosno ne odgovaraju im momčadi koje igraju brzo, s puno plivanja, poput Italije i Španjolske. To je naša šansa. Mi imamo takve igrače, imamo brza krila, te ako nametnemo brz ritam, mislim da je to put k pobjedi".

(Hina)