Subota, 28 Siječanj 2023
U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI SMRTNO STRADAO 20-GODIŠNJAK

Tragedija na Korčuli, ugašen mladi život, evo što o nesreći kažu iz policijeU teškoj prometnoj nesreći koja se jutros oko 5 sati dogodila na Korčuli smrtno je stradao 20-godišnji vozač, dok je suputnik iz njegovog vozila zadobio lakše tjelesne ozlijede.

„Do prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, tijekom kretanja državnom cestom D-118, iz smjera Blata u smjeru Vela Luke, izlaskom iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameno-betonski zid uz rub kolnika. Potom je vozilo u nekontroliranom kretanju prvo prednjim, a zatim i stražnjim dijelom vozila, udarilo u nadstrešnicu, nakon čega se u prevrtanju zaustavilo na suprotnoj kolničkoj traci.” - navodi policija u priopćenju.

„Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede.” - piše također u policijskom izvješću.

Zbog potreba provođenja očevida promet na ovoj dionici ceste bio je u potpunosti zatvoren do malo iza 10 satia sati kada je cesta otvorena.

JP