Nedjelja, 14 Siječanj 2024
U FINALU VATERPOLSKOG EP HRVATSKU ČEKA ŠPANJOLSKA

ŠPANJOLSKA U FINALU BIT ĆE DRUKČIJA OD ONE U DUBROVNIKU

Vaterpolisti Španjolske Vaterpolisti Španjolske Foto: Damir Krajač / CROPIX


Vratar španjolske vaterpolo reprezentacije Unai Aguirre rekao je nakon polufinalne pobjede nad Italijom da je njegovoj reprezentaciji cilj osvajanje Europskog prvenstva.

Španjolska je u nedjelju pobijedila sa 7:4 Italiju na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

"Obrana je bila nevjerojatna od prve minute. Jedinstvo i želja da se obrane vrata bili su tako snažni. Bilo je stoga lijepo igrati u ovoj utakmici, baš sam jako uživao", rekao je 21-godišnji Aguirre u obraćanju medijima.

"Tijekom čitave utakmice bili smo usredotočeni, niti u jednom trenutku nisam sumnjao u našu pobjedu. Sada jedva čekam iduću utakmicu", dodao je.

Španjolska će u finalu igrati protiv Hrvatske koja je s 11-8 bila bolja od Mađarske u polufinalu.

"Nama je izazov bio stići do finala, to smo ostvarili, a sada nastavljamo kako bismo došli do konačanog cilja - zlatne medalje", poručio je Aguirre.

Španjolskoj je ovo četvrto finale na Europskim prvenstvima, te se nada prvom zlatu. Dosad je gubila u finalima 1991., 2008. i 2020. godine.

"Jako sam sretan jer smo napravili važan korak, ali još ne i posljednji", rekao je španjolski izbornik David Martín nakon pobjede nad Italijom. "Sada se moramo odmoriti od ovog napora", dodao je.

Španjolska i Hrvatska su odigrale i prvu utakmicu na ovom prvenstvu u skupini u Dubrovniku koja je završila u 9-9, nakon čega je Hrvatska slavila boljim izvođenjem peteraca.

"Znali smo da nismo pravi u tom prvom tjednu prvenstva, te da je važan ovaj drugi tjedan", izjavio je Martín uoči finala koje se igra u utorak u Zagrebu.

Hrvatska će ondje pokušati obraniti naslov prvaka Europe, do kojeg je došla 2022. godine.

"Svaka utakmica je svijet za sebe. Ova Španjolska je bitno drugačija od one koja je stigla u Dubrovnik", rekao je španjolski igrač Alberto Munarriz.

"Kada dođeš na turnir prvo moraš dobiti osjećaj te se malo po malo priviknuti. Ključno je popraviti te male greške s početka, a to smo ostvarili u kasnijim utakmica, pa sada sve funkcionira dobro", zaključio je.

(Hina)