Utorak, 26 Rujan 2023
Kazalište Marina Držića

ŠEST PREMIJERA U NOVOJ SEZONI

Konferencija za novinare u KMD-u Konferencija za novinare u KMD-u Foto: KMD


Na dramskom repertoaru dubrovačkog Kazališta Marina Držića u sezoni 2024. naći će se šest premijernih naslova, a ravnatelj Paolo Tišljarić rekao je u utorak na predstavljanju programa kako će konačan broj ostvarenih premijera ovisiti o odobrenom proračunu za 2024. godinu.

Prva premijera bit će Voltaireov roman "Candide ili optimizam" u adaptaciji i režiji Hrvoja Korbara, a slijede "Carevo novo ruho" H. C. Andersena u suradnji s kazališnom družinom Kolarin, te "Kraljice" u režiji Livije Pandur prema Shakespeareovim povijesnim dramama.

"Nećemo još otkrivati preostale tri premijere koje će se ostvariti u 2024. godini jer ovisi o proračunu", rekao je Tišljarić.

Sezonu će u KMD-u otvoriti dva gostovanja, Moliereov "Škrtac" Kazališta Kerempuh u režiji Dore Ruždjak Podolski i "Dva u jedan" Raya Cooneya u izvedbi HNK Osijek i režiji Olje Đorđević.

"To je nastavak suradnje s HNK Osijek, s kojima već tri godina razmjenjujemo predstave, a nadam se da ćemo se uskoro i koprodukcijski povezati“, rekao je Tišljarić i najavio i gostovanje Teatra Rugantino s predstavom "Kronike seoske ljubavi". Uz niz repriznih izvedbi, u planu je i poseban program u sklopu 10. Dubrovačkog zimskog festivala.

Tišljarić je istaknuo da će program cijele iduće sezone biti predstavljen u siječnju, kad bude poznat proračun KMD-a za iduću godinu.

"Svakako očekujemo puno zanimljivih naslova, suradnji i gostovanja, naravno i nastavak suradnje s Dubrovačkim ljetnim igrama, HNK Varaždin i Gradskim kazalištem Joze Ivakića iz Vinkovaca“, poručio je Tišljarić.

(Hina)