Nedjelja, 26 Svibanj 2024
USVOJEN JE REBALANS BLATSKOG PRORAČUNA, NAČELNIK ŠEPAROVIĆ NIJE BIO NA SJEDNICI

RASTI ĆE PLAĆE U OPĆINI BLATO

Blato Blato Ilustracija JPA
Piše:

Blatski općinski načelnik Ante Šeparović zbog zdravstevnih razloga nije došao na nedavnu sjednicu Općinskog vijeća. U njegovoj odsutnosti HDZ-ovci su podržali prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna kojim su, između ostalog, osigurana sredstva za povećanje plaća zaposlenih u Općini i općinskim tvrtkama i ustanovama.

Kako blatski HDZ-ovci posljednje tri godine tvrde kako načelnik Šeparović ne radi ništa, tako je vijećnik Toni Farac ustvrdio i kako za povećanje plaća nije zaslužan načelnik već HDZ-ova Vlada.

- Nije to povećanje zasluga načelnika. Svi znamo za kvalitetni rad Vlade koja je svojim potezima napravila da se gospodarska prilika u Blato dobro popravi. Vidimo i sami da gospodarske prilike u Hrvatskoj idu uzlaznom putanjom (...) što je u konačnici omogućilo da se povećaju i plaće u Općini. - smatra Farac, koji ima mišljene i o kapitalnim projektima u Općini.

- Iz programa kapitalnih ulaganja vidljivo je da se opet ništa ne događa. Nema nikakvih kvalitetnih projekata s kojima bi se ta lova koja se uprihodila mogla potrošiti. - zaključio je Farac.

Povećanje plaća komentirao je i Ivan Bačić Živo (HDZ).

- Povećanje plaća morala bi pratiti aktivnost zaposlenika, a to je prvenstveno uzrokovano sa šefom, ali što je tu je. - rekao je Bačić, koji smatra da se plaće trebaju povećati i u tvrtkama vezanim uz Općinu.

- Svjedočimo da ljudi odlaze i da će biti velikih problema s funkcioniranjem pojedinih organizacija koje su u vlasništvu ili su vezane uz Općinu Blato. - kazao je Bačić.

HDZ-ovci su inače prošle godine u ožujku bili suzdržani kad se odlučivalo o povećanju plaća. Kako su ove godine HDZ-ovci, koji u blatskom Općinskom vijeću imaju većinu, bili dobre volje, djelatnicima Općine Blato, Narodne knjižnice, Blatskih fižula i Dječjeg vrtića Blato, Radio Blata, Razvojne agencije Blara i Udruge osoba s posebnim potrebama Vincenca Blato, rebalansom proračuna osigurana su sredstva za 15 posto veće plaće. Plaće rastu i zaposlenima u DVD-u Blato.

Osigurana su i sredstva za povećanje minimalne plaće zaposlenih u Eku.

Rebalansom su za 10.000 eura povećana sredstva za pripremu izložbe „Kopila – neispričana priča” koji bi u prosincu trebala biti otvorena u Klovićevim dvorima. Sredstva su namijenjena za restauraciju eksponata. Prvim rebalansom osigurana su i dodatna sredstva za uređenje nerazvrstanih cesta.