Četvrtak, 14 Listopad 2021
TRADICIONALNO PRIZNANJE ZA USPJEŠNO POSLOVANJE HGK – ŽK DUBROVNIK

Radež iz Blata i dvije metkovske tvrtke, Poljopromet i Ćosić gradnja, dobitnice „Zlatne kune”

Nagrađeni poduzetnici Nagrađeni poduzetnici Foto: HGK


Radež d.d. iz Blata u kategoriji velikih, metkovski Poljopromet d.o.o. u kategoriji srednjih te Ćosić gradnja, također iz Metkovića, u kategoriji malih tvrtki, dobitnice su plakete „Zlatna kuna” Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik za poslovanje u 2020. godini.

Plakete su dodijeljene na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, održanoj danas, u srijedu, u hotelu Adria u Dubrovniku.

Poljoprivrednoj zadrugi Putniković za 110. obljetnicu svoga postojanja dodijeljeno je priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

hgk zlatnakuna 141021 2Nagrađeni i nominirani poduzetnici sa županom Dobroslavićem i predsjednicom HGK ŽK Dubrovnik Nikolinom Trojić. Foto: HGK

Prigodom dodijele priznanja župan Nikola Dobroslavić kazao je kako je preživljavanje poduzetnika prošle godine bilo pravo umijeće.

- Pokazalo se da su naši poduzetnici žilavi i imaju nužnu upornost za preživjeti teška vremena. Bilance nisu svima sjaje, ali treba se boriti da to bude što bolje u idućem razdoblju. Junaci broj jedan u ovoj krizi bili su zdravstveni djelatnici, a junaci broj dva su gospodarstvenici. - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Plaketa „Zlatna kuna” dodjeljuje se već 24 godine prema ekonomskim kriterijima, a vrednuje se i ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, utjecaj na razvoj djelatnosti te doprinos gospodarstvu Dubrovačko - neretvanske županije.

JP