Petak, 17 Lipanj 2022
DA SE I TO DOGODI U OVA TEŠKA VREMENA

Pojeftinila voda za korisnike NPKLM vodovoda

Pojeftinila voda za korisnike NPKLM vodovoda Foto: spike2010sd/Pixabay


Skupština NPKLM vodovoda jednoglasno je usvojila novu odluku o cijeni vodnih usluga, koja će na snagu stupiti 1. srpnja, a prema kojom se, kako navodi NPKLM u priopćenju, „smanjuje varijabilni dio cijene vodne usluge za 0,83 kune po kubičnom metru i to na cijelom uslužnom području”. Podsjetimo, NPKLM vodovod prije toga bio je digao cijene o čemu je Južni pisao OVDJE.

Cijena vode za Grad Korčulu i općine Janjina, Mljet, Lumbarda i Lastovo, umjesto dosadašnjih 13,04, iznosit će tako 12,21 kunu po metru kubičnom, naveli su iz NPKLM vodovoda, a nova cijena za Općinu Slivno je 9,93 (umjesto dosadašnjih 10,76 kuna) i za Općinu Kula Norinska 8,79 kuna po kubičnom metru (do sada je iznosila 9,62 kune).

Inače, riječ je o tek dijelu cijene kubika koju krajnji potrošač uistinu plaća, a kolika je ukupna cijena bila prije ovog pojeftinjenja možete također pročitati OVDJE.

„Važno je istaknuti kako je nova odluka prihvaćena nakon što je prethodno proveden postupak javnog savjetovanja te kako su novoformirane cijene rezultat poslovne odluke društva NPKLM vodovod koje će, u narednom razdoblju, raditi na smanjenju gubitaka, a s ciljem najbolje usluge za naše sugrađane.” - ističu iz NPKLM vodovoda.

„U tom smjeru nastavljamo i s realizacijom projekata na svom uslužnom području te je Skupština društva jednoglasno usvojila i odluku o nastavku radova na izgradnji sustava vodoopskrbe za područje Borovci - Nova Sela, kao i procrpne stanice Trstenik na Pelješcu. Odlukom Skupštine, prihvaćeni su načini osiguravanja dodatnih financijskih sredstava za navedene projekte.” - također se navodi u priopćenju.

dm