Ponedjeljak, 19 Lipanj 2023
Korčulani se uvrijedili, kažu da je to sramota

POBUNA U KORČULI ZBOG IMENA STRIPTEASE BARA, EVO ŠTO KAŽE DIREKTOR KLUBA

Iz kluba su već podijelili letke Iz kluba su već podijelili letke Ilustracija JP
Piše:

U povijesnoj jezgri u Korčuli otvoren je striptease bar. I dok se noćne plesačice u „All Saintsu”, jer tako se zove klub, još nisu kako treba ni zavrtjele na štangi, iz Udruženja vodiča Grada Korčule pisali su gradonačelnici Niki Silić Maroević. Vodiči naime žele da striptease bar promijeni ime, da se ne zove „All Saints”, odnosno, kako oni kažu, „Svi Sveti”.

„Sramota da se striptiz bar zove All saints (Svi sveti).” - napisali su gradonačelnici Silić Maroević vodiči.

„Odradili smo odličan posao kako bi se zaštitila Vela setemana čiji su nosioci naše bratovštine. Dopuštajući ovo ime ovakvom objektu je pljuvanje po našoj vjeri, tradiciji, po svemu što ona predstavlja.” - naveli su u pismu te dodali:

„Grad bi trebao uvjetovati ovakve stvari prije davanja bilo kakve dozvole. Ako već u blizini crkve Svih Svetih i bratovštine Svih svetih koja je najstarija u neprekidnom djelovanju u Hrvatskoj baš mora biti bar takve vrste molili bi vas da učinite sve kako bi se barem promijenilo ime jer je to pljuska svima nama.” - napisali su iz Udruženja vodiča Grada Korčule korčulanskoj gradonačelnici Niki Silić Maroević.

Iako je tek otvoren, „All Saints” promijenit će ime, kazao je za Južni direktor Kluba Tomislav Zarić i dodao:

- Mi ćemo izaći ususret stanovništvu i promijenit ćemo ime kluba. Želimo imati dobar odnos s lokalnom zajednicom i zaista nismo imali namjeru nikoga uvrijediti. Kažem, izaći ćemo im ususret i promijenit ćemo ime. Malo nam nam to sad jest problem, 50.000 flajera će završiti u smeću jer je sav reklamni materijal za noćni klub i koktel bar već izrađen, ali promijenit ćemo ime kluba jer želimo imati dobar odnos sa svima. Ako je ime kluba problem, riješit ćemo ga, svo zlo s tim. - kazao je direktor kluba Tomislav Zarić za Južni.