Utorak, 12 Prosinac 2023
KAKO PIŠE NACIONAL SAVJETNIK MINISTRA NUDIO JE MREŽI TV NOVAC DRŽAVNIH TVRTKI ZA OGLAŠAVANJE PA DA MU PROSLIJEDE POLA

PLENKOVIĆ SMIJENIO MINISTRA FILIPOVIĆA ZBOG AFERE NJEGOVA SAVJETNIKA

Davor Filipović Davor Filipović Foto: Goran Mehkek / CROPIX


Predsjednik Vlade Andrej Plenković smijenio je danas ministra gospodarstva Davora Filipovića nakon što je Uskok potvrdio da provodi izvide u slučaju posebnog savjetnika ministra gospodarstva Jurice Lovrinčevića. Tjednik nacional objavio je da je Lovrinčević Mreži TV nudio trgovinu utjecajem.

Povodom brojnih novinskih upita vezanih za postupanje na temelju teksta objavljenog u današnjem Nacionalu, u kojem su iznesene sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela, potvrđujemo provođenje izvida u predmetnom slučaju, objavio je Uskok.

U priopćenju u kojem ne otkrivaju Lovrinčevićev identitet Uskok dodaje da će nakon pribavljanja potrebnih podataka i razmatranja svih relevantnih okolnosti, pravovremeno obavijestiti javnost o daljnjem postupanju.

Lovrinčević je ranije opovrgnuo pisanje Nacionala da je Mreži TV nudio trgovinu utjecajem, ustvrdivši da su pravi razlog pokušaja da ga se diskreditira i makne puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desecima i stotinama milijuna eura.

"Nikad – baš nikad – tijekom svoje karijere nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, 'kuvertu', 'kickback' ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže", napisao je Lovrinčević na mreži LinkedIn.

Nacional je u današnjem broju piše da je Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca.

"Bez ikakve namjere da zvučim nadmeno - novca mi uistinu ne nedostaje", poručuje Lovrinčević u objavi.

Tzv. afera Mreža izazvala je u utorak žestoke kritike saborske oporbe, uz ocjenu da je taj slučaj nova Fimi Media koji vodi do premijera Andreja Plenkovića.

Potpredsjednik vlade Branko Bačić izjavio je u utorak da Lovrinčević više nema što tražiti u tom ministarstvu pokaže li se da je članak u tjedniku Nacional točan.

Jp i Hina