Ponedjeljak, 26 Veljača 2024
NAZVAO GA JE KLAUNOM

PETKOVIĆ KAŽNJEN ZBOG IZJAVE O JARNIJU

Bruno Petković Bruno Petković Foto: Damir Krajač / CROPIX


Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku o kazni za prvotimca Dinama Brunu Petkovića zbog neprimjerene izjave na konferenciji za medije uoči gostovanja njegova kluba u Sevilli protiv Betisa, u kojoj se osvrnuo na medijski istup tadašnjeg izbornika mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Roberta Jarnija, objavio je danas Hrvatski nogometni savez.

Petković je, navodi HNS, „kažnjen s 5.000 eura zbog povrede odredbe iz točke V., stavka 1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova, čime je počinio prekršaj iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a”.

Podsjetimo Petković je Jarnija nazvao klaunom nakon što je ovaj rekao da će u dvoboju Betisa i Dinama navijati za španjolsku momčad.

„Točkom V., člankom 1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno je da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa.” - objavio je HNS uz kaznu Petkoviću.

jp