Nedjelja, 09 Siječanj 2022
SUKLADNO NE BAŠ DOBROJ SITUACIJI U KONAVLIMA SU OPREZNIJI

Nastava počinje uobičajeno, osim u Konavlima

OŠ Cavtat OŠ Cavtat Foto: JP/arhiva


U ponedjeljak počinje nastava, a većina škola u Hrvatskoj odlučila je kako neće uvoditi online nastavu pa tako i one u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Iznimka je jedino Osnovna škola Cavtat. Konvaljani su sukladno situaciji s pandemijom, koja na području te općine nije nimalo dobra, nešto oprezniji te je tamošnji Stožer donio odluku da nastava počne po tzv. modelu B.

Tako će mali Konvaljani i Konavoke do daljnjeg imati nastavu po tzv. mješovitom modelu, već spomenutom „B”, a po kojom bi polovica đaka trebala nastavu imati u školskim klupama, a polovica online i tako naizmjenično.

Konavoski Stožer preporuča i odgađanje svih neodgodivih javnih događanja do 31. siječnja ili do poboljšanja situacije, a preporuča se svim tvrtkama na području Konavala, koje su u mogućnosti, da organiziratju rad iz doma, odnosno u dvije smjene.

„Preporučaju se pojačane kontrole provedbe Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja širenja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima te Odluke o nužnoj epidemiološkoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.” - navode također iz Stožera civilne zaštite Općine Konavle.

JP