Utorak, 11 Lipanj 2024
PREVEZEN JE U KLINIKU ZA TRAUMATOLOGIJU U JAKO TEŠKOM STANJU

MUŠKARAC SE POLIO BENZINOM I ZAPALIO NA MARKOVOM TRGU

MUŠKARAC SE POLIO BENZINOM I ZAPALIO NA MARKOVOM TRGU Foto: Damjan Tadić / CROPIX


Nepoznati muškarac u utorak ujutro u 9:37 sati na Markovom trgu u Zagrebu pokraj ograde se polio benzinom i zapalio. Njegovo stanje je jako teško.

Nakon što je prevezen u Kliniku za traumatologiju, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić kazao je kako mu se pokušava pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja.

markov trg16 110624 min

Foto: Damjan Tadić / CROPIX

dm

Nadopuna:

Muškarac koji se jutros samozapalio na Markovom trgu zbog težine ozljeda životno je ugrožen, s opeklinama četvrtog stupnja koje su zahvatile cijelu površinu tijela i prognoze su loše. - izjavio je u utorak predstojnik Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre Milosrdnice Dinko Vidović.

- Unatoč promptno izvedenoj reakciji hitne medicinske pomoći i unatoč maksimalno poduzetim mjerama intenzivnog liječenja medicinskog tima, pacijent je zbog opsega i težine ozljeda životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj situacije, smješten je u jedinici intenzivnog liječenja opeklinskog odjela, za sad vam možemo toliko reći. - rekao je Vidović na konferencije za medije ispred Klinike ta traumatologiju, u koju je ozlijeđeni zaprimljen.

- Ima četvrti stupanj opeklina, koji su zahvatile gotovo cijelu površinu tijela te endopekline. Vrlo često se susrećemo s teškim opeklinama, ali ovakav slučaj sigurno nismo u zadnjih nekoliko godina imali. - kazao je.

- Pacijent je 1967. godište. Na njegovo stanje motre tri liječnika, u ovom trenutku najvažnije je osigurati vitalne funkcije ozlijeđenog, koji nije pri svijesti i intubiran je kako bi mu bio osiguravan dišni put. - kazao je Vidović.

- Prognoze su loše, ali dajemo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da ga spasimo. - dodao je.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić rekao je kako je od velike važnosti bio brzi dolazak pacijenta u bolnicu.

- Ovo je jako ozbiljna situacija, zahvaljujem kolegama koji su odmah pružili pomoć. - rekao je.
Prema pričama očevidaca, muškarac je došao do ograde na trgu te se polio zapaljivom tekućinom i zapalio. U pomoć su mu najprije priskočili policajci koji su ga pokušali ugasiti, a zatim je stigla hitna pomoć koja ga je prevezla u bolnicu.

Policija o svemu provodi kriminalističko istraživanje.

(Hina)

Nadopuna:

Muškarac koji se polio benzinom i zapalio na Markovu trgu preminuo je u utorak navečer od zadobivenih ozljeda, izvijestili su iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Muška osoba koja se samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je usprkos poduzetim naporima liječnika preminula od zadobivenih ozljeda iza 21 sat, navodi se u priopćenju.

Muškarac je, kako su ranije izvijestili, zadobio opekline četvrtog stupnja po cijeloj površini tijela.

(Hina)