Subota, 17 Prosinac 2022
KAPETAN JOŠ NEKO VRIJEME OSTAJE U REPREZENTACIJI

Modrić potvrdio da će igrati i u završnici Lige nacija

Modrić potvrdio da će igrati i u završnici Lige nacija Foto: Tom Dubravec / CROPIX


Ostajem u reprezentaciji za završnicu Lige nacija sljedeće godine, bilo bi bezveze da se sada oprostim, kazao je Luka Modrić nakon pobjede nad Marokom (2:1).

- Moj plan je bio ostati za završnicu Lige nacija koja je sljedeće godine. Možda i neke utakmice kvalifikacija za EURO. - potvrdio je 37-godišnji Modrić.

- Mislim da smo napravili nešto strašno. Htjeli smo zlato, ali nismo uspjeli. No, možemo biti ponosni na sve ovo i dolazimo kao pobjednici u Hrvatsku. Ovo je posebna medalja na drugom prvenstvu zaredom, narasli smo jako puno, Hrvatska više nije čudo što se desi svakih 20 godina. Sada nas gledati kao velesilu. Novi igrači momčadi su donijeli novu energiju i imamo budućnost. Neki su tu prvi puta i već medalja, a meni je za to trebalo 12 godina. - zaključio je hrvatski kapetan. 

Mislav Oršić je bio strijelac gola koji je donio broncu.

- Mislim da još nisam svjestan što smo učinili. Možda ću biti svjestan tek kad se vratimo u domovinu. Odigrali smo dobru utakmicu, uzbudljivo je bilo, borili smo se i ovo je zaslužena pobjeda. Znali smo da moramo paziti na njihove kontre i to smo uspjeli. Moj gol? Navrijedniji gol u karijeri i posvećujem ga svojoj obitelji. - kazao je.

Joško Gvardiol je postigao prvi gol za Hrvatsku.

- Pokazali smo kad je najteže da smo onda najbolji.Ja sam ovo sanjao kao klinac, 2018. godine sam bio na moru, a sada znam što se oni tada prolazili. Sve se isplatilo. Povećujem pobjedu svojoj obitelji i jedva čekam da se vratimo u Hrvatsku. Jedanaesterac? Naravno da je bio, ali sada me baš boli briga za to. - kazao je mladi stoper, koji svojim igrama na SP vjerojatno konkurira za najbolju momčad prvenstva. 

Hrvatska reprezentacija u nedjelju u 17:10 sati dolazi u Zagreb.

(Hina)