Srijeda, 01 Prosinac 2021
LOKALNA VLAST ONLINE: OPĆINA MLJET

Mljetski načelnik nestao u virtualnim bespućima

Vrh naslovne stranice Općine Mljet Vrh naslovne stranice Općine Mljet


E na svašta smo dosad u rubrici „Lokalna vlast online” naišli na web stranicama općina u Županiji dubrovačko – neretvanskoj, ali to da ćemo doći i do stranice na kojoj se ne navodi tko je načelnik općine, e tome se nismo nadali.

Naime, na stranicama Općine Mljet čiju preglednost i transparentnost analiziramo ovaj tjedan općinski načelnik Đivo Market nestao je negdje u virtualnim bespućima, odnosno spominje se tek u rubrici s kontaktima, nigdje drugo na službenoj općinskoj stranici o njemu nema ni slova. Kad već spominjemo rubriku s kontaktima, odmah treba reći da je odlično napravljena, naveden je čak i broj mobitela općinskog načelnika kao i svi drugi potrebni brojevi telefona općinskih službenika te e-mailovi.

Osim apsurda da na stranici u rubrici „Općina Mljet” nema načelnika, ostatak vrlo jednostavne stranice prosječnom korisniku pruža manje – više dostatne podatke, a zamjerka bi išla još i u pravcu da nisu objavljene informacije o općinskim tvrtkama i ustanovama. Na stranicama pa ni na samoj naslovnici nema objava vijesti, ali obavijesti koje bi mogle biti važne su tu.

Informacije o radu općinskog vijeća su uredne od posljednjih izbora, mogu se pronaći odluke sa sjednica, materijali pred sjednicu, doneseni akti i taj dio se može pohvaliti. Članovi Općinskog vijeća su navedeni i po strankama, a njihovih kontakata nema, kao što uostalom nema ni na drugim službenim stranicama jedinica lokalne samouprave i to im je zajednički minus.

Stranica donosi i prostorne planove, objave službenog glasnika, ukratko sve ono što bi i trebala.

opcina mljet web tekst 011221

U biti službena web stranica Općine Mljet, iako izgleda siromašno, nije loše osmišljena, osim, opet to treba spomenuti, apsurdne situacije da u rubrici o općinskoj upravi uz sekciju o općinskom vijeću nema i sekcije o samom načelniku. Osim minusa zbog toga i zbog nedostatka informacija o općinskim tvrtkama, zamijetili smo i da postoji link „Galerije” koji ne vodi nigdje.

Uglavnom, uz malo truda potrebni podaci mogu se naći i kada se sve zbroji i oduzme službenu stranicu mljetske općine na adresi www.opcinamljet.com.hr (na adresi www.mljet.hr su stranice općinske turističke zajednice) možemo ocijeniti jednom solidnom trojkom.

Redakcija Južni