Četvrtak, 09 Studeni 2023
Govori kako treba pričekati što će reći struka

MINISTAR FILIPOVIĆ KAŽE DA NE MOŽE DAVATI SAVJETE TRGOVCIMA VEZANO UZ PROIZVODE COCA - COLE

Ministar Davor Filipović Ministar Davor Filipović Foto: Damir Krajač / CROPIX


Ministar gospodarstva Davor Filipović izjavio je u četvrtak, odgovarajući na pitanje je li Državni inspektorat trebao jasnije i brže reagirati te nakon slučajeva navodnog trovanja povući sporna bezalkoholna pića s tržišta, kako "treba pričekati i vidjeti što se točno dogodilo".

- Čekamo da vidimo što će pokazati relevantne institucije koje su se uključile u ovu priču, pričekajmo dva - tri dana da vidimo što će struka reći, što se točno dogodilo u tom ugostiteljskom objektu pa ćemo vidjeti je li netko mogao prije reagirati ili je pravovremeno reagirao ili je to možda posljedica nečeg drugog. - kazao je.

Na pitanje je li riječ o sabotaži, rekao je da ne može ulaziti u takve špekulacije dok ne zna što se zaista dogodilo.

Na upit što bi savjetovao trgovcima i ugostiteljima, trebaju li povući sve proizvode istog proizvođača, Filipović je poručio kako ne može davati savjete nijednom poduzeću kako treba upravljati.

Što se tiče eventualnog potresa na tržištu bezalkoholnih pića, ministar je ponovio da se ne zna što će se dalje događati.

- Tek nakon što se oglase mjerodavne institucije, moći ćemo govoriti o eventualnim posljedicama. - rekao je.

Na opasku da strani mediji prenose informacije o otrovnim pićima u Hrvatskoj, a turistička smo zemlja, Filipović je podsjetio da je i ljetos bilo dosta loših napisa, primjerice da smo najskuplji, a sezona je na kraju bila izvrsna.

(Hina)