Nedjelja, 29 Svibanj 2022
MICHELINOVI INSPEKTORI POTAJNO OBILAZE OBJEKTE

Michelinove zvjezdice na jugu nose po jedan dubrovački i korčulanski restoran, hoće li im se još netko pridružiti?Hrvatska se od lani može pohvaliti s respektabilnih deset Michelinovih zvjezdica i deset restorana koji nose to prestižno gastronomsko priznanje, a uskoro bi mogla zasvijetliti i koja nova, piše u nedjelju Večernji list. Michelinovi inspektori su trenutačno na terenu, potajno obilaze i lokale koji već imaju zvjezdicu i pretendente na ulazak u to visoko gastronomsko društvo.

Turistički i kulinarski krugovi su optimistični, vjeruje se da će i ove godine biti novih restorana koji će se okititi Michelinovim priznanjem, a spekulira se da će možda prvi put „pasti” i dvije zvjezdice u paketu. Je li optimizam utemeljen trebali bismo doznati krajem lipnja, kada se očekuje službena Michelinova objava. Do pandemije je, inače, običaj bio da se rezultati Michelinovih inspekcija objave u prvoj polovici godine, zbog korone je to bilo prolongirano nakon ljeta, a ovogodišnji termin još je jedna potvrda da se stvari u turizmu i ugostiteljstvu pomalo vraćaju na staro.

Otprije su, da podsjetimo, vlasnici po jedne Michelinove zvjezdice rovinjski restoran Monte, zagrebački Noel, šibenski Pelegrini, LD na Korčuli, dubrovački 360, Boškinac u Staroj Novalji, lovranski restoran Draga di Lovrana, a od lani i riječki restoran Nebo u hotelu Hilton Costabella, Alfred Keller u malološinjskom hotelu Alhambra te Agli Amici u Rovinju.

Suradnja Michelina i Hrvatske turističke zajednice počela je, inače, još 2016. godine, a prva je zvjezdica stigla već godinu kasnije. I to rovinjskom restoranu Monte, koji je ponosno nosi već šestu godinu.

(Hina)