Utorak, 21 Studeni 2023
Obnovljena je 2020. godine, a prije mjesec dana zbog prokišnjavanja je prekinuta jedna utakmica

METKOVSKA SPORTSKA DVORANA PROKIŠNJAVALA ZBOG – LOPTE!

METKOVSKA SPORTSKA DVORANA PROKIŠNJAVALA ZBOG – LOPTE! Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Piše:

Ne događa se prvi put da za obilnije kiše prokapi sportska dvorana u Metkoviću. Prokapila je naime na nekoliko mjesta još 2020. odmah po završetku radova na rekonstrukciji. Zbog prokišnjavanja prije mjesec dana u sportskoj dvorani u 3. minuti je prekinuta utakmica 3. kola Paket24 premijer lige B u kojoj je Rukometni klub Metković Mehanika ugostio Bjelin Spačvu iz Vinkovaca.

Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan istaknuo je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća kako krov dvorane više ne prokišnjava, ali i otkrio zbog čega je prokišnjavala dvorana u čiju su rekonstrukciju uložena sredstva iz gradskog proračuna i EU fondova.

sportska dvorana metkovic 181123 tekst minSportska dvorana u Metkoviću prije obnove / Foto: Denis Jerković / CROPIX

- Sportska dvorana nigdje više ne curi, a svjedoci smo da smo imali problema, da je bila utakmica sa Spačvom koja je prekinuta. - kazao je Milan i otkrio zašto je dvorana ponovo prokapila.

- Problem je bio u gurli i u lopti, koja je nekim čudnim slučajem u njoj završila. Gurla, inače, nije bila predmet obnove, ali nije bila adekvatna, nije mogla progutati svu vodu kad pada obilna kiša jer nije bila dovoljno široka, a u njoj je bila lopta koja je sprječavala prolaz vode. Dvorana nigdje više ne curi, osim na jednom mjestu jer je uslijed velike kiše došlo do prelijevanja, a gurla nije bila predmet obnove i treba je proširiti. - kazao je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.