Petak, 12 Siječanj 2024
NAKON POBJEDE VATERPOLISTA U ČETVRTFINALU EP PROTIV GRČKE

MARKO BIJAČ: OVO MI JE NAJLJEPŠI ROĐENDAN; TUCAK KAŽE KAKO JE NAJVAŽNIJE DA JE HRVATSKA OPET U BORBI ZA ODLIČJA

MARKO BIJAČ: OVO MI JE NAJLJEPŠI ROĐENDAN; TUCAK KAŽE KAKO JE NAJVAŽNIJE DA JE HRVATSKA OPET U BORBI ZA ODLIČJA Foto: Damir Krajač / CROPIX


Najvažnije je da je hrvatski vaterpolo opet u borbi za odličja, kazao je izbornik vatepolista Ivica Tucak nakon plasmana u polufinale EP-a, gdje ih čeka Mađarska.

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva nakon što su u petak u četvrtfinalu svladali Grčku s 13:8. Polufinalni dvoboj Hrvatske i Mađarske na rasporedu je u nedjelju, a termin će biti poznat naknadno.

"Odigrali smo fenomenalnu utakmicu, u obrani i napadu, igrač više ili igrač manje, mislim da nije bilo segmenta koji nije bio odličan. U stvari nešto jest, a to je zatvaranje kontranapada. Kada ovako razvalite Grke, ne znam što reći. Mi smo u Dubrovniku odigrali fenomenalno u tri utakmice, osim zadnje dvije minute protiv Crne Gore. Negdje je i dobro tražiti greške, ajmo ostaviti emocije po strani i bez euforije odigrati još ove dvije utakmice. Ostavili smo vrata Pariza otvorenim", kazao je Tucak koji je priznao da su ga Mađari iznenadili.

"Mađarska je fenomenalna, moramo se dobro pripremit za njih jer ti mladići tako dobro igraju. Ali to je produkt ulaganja u sport, gdje država stoji iza sporta sustavno i temeljito, a ne samo kada dođu medalje. Mađari sve ono što vrijedi dali u vaterpolo, a ovdje su došli bez sedam najboljih igrača, Izuzetno sam oprezan glede Mađara".

Marko Bijač je na svoj rođendan bio femomenalan, sa devet obrana, a konačno je svladao i virozu, koja ga je mučila u Dubrovniku,

"Ovo mi je najljepši rođendan, hvala momcima što su mi to omogućili. Rijetko se događa ovako visoka pobjeda protiv ekipe kao što je Grčka, protiv ekipe koja je lani igrala finale svjetskog prvenstva i izgubila tek na peterce. Presudila je treća četvrtina kada smo ih slomili i nadigrali. Okrećemo se još večeras Mađarskoj, koja je izuzeno opasan protivnik", kazao je Bijač.

Luka Lončar je zabio dva gola na utakmici.

"Na poluvremenu nam je izbornik rekao da stisnemo u obrani. Malo smo bili potonuli, Marinić Kragić nas je držao, a kada je obrana proradili, dobili smo i sigurnost u napadu. Čini se da je bila laka utakmica, ali nije lako. U prvom dijelu su oni nama napravili ono što smo mi trebali njima, iskontrirali su nas, ali su u drugom dijelu ostali bez snage".

(Hina)