Ponedjeljak, 18 Listopad 2021
POJASNIO RAZLOG POVLAČENJA KANDIDATURE ZA MJESTO PREDSJEDNIKA HDZ -A PLOČE

Krešimir Šunjić: Nismo željeli da se netko od članova stranke u Pločama osjeća ugroženo i zakinuto

Krešimir Šunjić Krešimir Šunjić Foto: FB Krešimir Šunjić
Piše:

Razlozi povlačenja moje kandidature za mjesto predsjednika Gradskog odbora HDZ -a Ploča na unutarstranačkim izborima su vrlo jednostavni. Nekoliko članova se potužilo da nije bila pravilna procedura izbora za temeljne ogranke i da je bilo pogreški. Bilo je pritužbi da se kasnilo sa slanjem pozivnica te da materijali nisu na vrijeme na web stranici. - rekao je za Južni još uvijek aktualni predsjednik pločanskog HDZ -a Krešimir Šunjić .

Naime, jučer su provedeni unutarstranački izbori HDZ -a u cijeloj Županiji dubrovačko – neretvanskoj osim u Pločama gdje su odgođeni jer nakon Šunjićeva povlačenja kandidature nije bilo kandidata.

- Nismo željeli da se netko od članova stranke u Pločama osjeća ugroženo i zakinuto pa smo kandidati za podpredsjenike i ja odlučili odgoditi izbore za dva mjeseca i o tome obavijestili Županijski odbor stranke. Ako je nešto u postupku izbora za temeljne ogranke ili gradski odbor bilo pogrešno ili ako je bilo tko od nas učinio krivi korak najbolje je to riješiti odmah. Želimo svakom članu ostaviti mogućnost da bude na vrijeme informiran, zatim da se kandidira i bude biran. Stoga je odgoda izbora najpošteniji način, kako bi novo predsjedništvo bez ikakvog tereta krenulo s osmišljavanjem komunalnih i drugih projekata, te vratilo povjerenje građana Ploča u HDZ. - rekao je Šunjić.

Krešimir Šunjić je izrazio nadu da će iz redova onih koji prigovaraju na tijek izbornog procesa, biti članova koji su spremni kandidirati se za predsjednika GO HDZ Ploče, kako bi on ima što više protukandidata.