Srijeda, 26 Siječanj 2022
PRVI DOMAĆIN KOORDINACIJE BILA JE NAČELNICA VELE LUKE

Korčulanski čelnici dogovorili osnivanje koordinacije lokalne samouprave

Koordinacija je osnovana u dobrom raspoloženju u Veloj Luci Koordinacija je osnovana u dobrom raspoloženju u Veloj Luci Foto: FB Katarina Gugić - Načelnica Općine Vela Luka


Čelnici pet jedinica lokalne samouprave na otoku Korčuli, na sastanku kojem je proši tjedan domaćin bila načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić, dogovorili su osnivanje koordinacije predstavnika jedinica lokalne samouprave na tom otoku.

Gradonačelnica Korčule Nika Silić Maroević, načelnice Lumbarde i Vela Luke Marija Klisura i Katarina Gugić te načelnici Blata i Smokvice, Ante Šeparović i Kuzma Tomašić, u dobrom raspoloženju, dogovorili su održavanje ovakvih sastanaka jednom mjesečno, a sljedeći domaćin bit će blatski načelnik.

„Kvalitetna suradnja jedan je od preduvjeta razvoja našeg otoka. Stoga smo na današnjem zajedničkom sastanku u Veloj Luci, dogovorili osnivanje koordinacije predstavnika jedinica lokalne samouprave na otoku Korčuli, a radi promicanja zajedničkih interesa grada i općina na otoku te unaprjeđivanja suradnje. Uz razmjenu iskustava, međusobna suradnja važna je kako bi rješavali zajedničke probleme poput zdravstva, prometa, gospodarenja otpadom itd.” - napisala je u svojoj objavi na FB -u načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić.

kšc