Četvrtak, 29 Rujan 2022
AKO DO SLJEDEĆE SJEDNICE NE POTPIŠE PARCELACIJSKI ELABORAT

Katarina Gugić: Javno ću reći tko opstruira projekt proširenja vodovodne mreže

Načelnica Vele Luke Katarina Gugić Načelnica Vele Luke Katarina Gugić Foto: Anđela Šćepanović / CROPIX
Piše:

Projekt proširenja vodovodne mreže na sjeverozapadnu stranu Općine Vela Luka već godinu dana stoji u mjestu zbog imovinsko - pravnih odnosa. Za navedenu mrežu ključna je vodosprema Stani za čiju je izgradnju određena lokacija, ali se ta vodosprema ne može graditi dok jedan od vlasnika zemljišta ne potpiše parcelacijski elaborat, što on, kazala je načelnica Katarina Gugić, odbija učiniti.

- Zbog imovinsko - pravnih odnosa sve nažalost već godinu i pol dana stoji u mjestu. Bivši načelnik pa onda i ja u prvom mandatu, dogovorili smo se s vlasnicima terena i dobili smo lokacijsku dozvolu za izgradnju vodospreme. Napravili smo i parcelacijski elaborat i procjenu i tu smo stali jer jedna od dvije stranke ne želi potpisati parcelacijski elaborat. - rekla je Gugić.

Tko, odbijanjem stavljanja potpisa na parcelacijski elaborat koči projekt Gugić nije htjela otkriti, ali je najavila da bi to mogla učiniti na idućoj sjednici Općinskog vijeća.

- Postavite ovo pitanje na sljedećoj sjednici. Sad ću biti pristojna i neću javno reći tko opstruira projekt, a svaka čast drugoj stranci koja je potpisala elaborat. S obzirom na stranke u postupku, iskreno se nadam da ovo nema veze s politiziranjem. Ako se do drugog Vijeća ne promjeni stanje tu ću osobu javno prozvati. Reći ću ime osobe koja po meni neopravdano opstruira projekt. - rekla je Gugić.