Utorak, 13 Prosinac 2022
POKLONJENI PENAL DOTUKAO JE HRVATSKE AMBICIJE

Juranović i Sosa: Bilo smo bolji u početku

Juranović i Sosa: Bilo smo bolji u početku Foto: Tom Dubravec / CROPIX


Teško je izgubiti polufinale, tako smo blizu finala, a opet jako daleko, kazao je hrvatski nogometaš Borna Sosa nakon što je Hrvatska izgubila od Argentine 0:3 u polufinalu svjetskog prvenstva.

- Bili smo bolji u prvih 30-ak minuta i onda primimo dva pogotka. Taj je jedanaesterac bio diskutabilan, a uz to je, nekoliko trenutaka prije toga, bio nedosuđeni korner za nas. Primiš taj prvi pogodak, a onda i drugi iz nekakvog flipera. Nakon toga smo se pokušali otvoriti, ali tada primimo i treći pogodak. Messi je tada pokazao ono što pokazuje kroz cijelu svoju karijeru. - rekao je Sosa, ali ipak čestitao suparniku na slavlju.

- Je, vjerojatno je to bila zaslužena pobjeda Argentine. Na nama je da razbistrimo glave i odigramo što bolju utakmicu za treće mjesto. Teško je izgubiti polufinale, bili smo blizu, ali opet tako daleko. Nema puno priče. Od srijede moramo krenuti sa što boljom pripremom za subotu. Imamo neke male ozljede, ali želimo se u Hrvatsku vratiti s medaljom.

Vrlo slično je razmišljao i Josip Juranović.

- Ponosni smo na sve što smo napravili, ali moramo čestitati Messiju i društvu. Imali smo kontrolu na početku utakmice, ali nedostajalo nam je završno dodavanje. No, male pogreške kod suđenja su nas gurnule prema porazu. I taj jedanaesterac, a i taj nedosuđeni korner. Umor? Nisu noge bile teške, ovo je hrvatska reprezentacija i uvijek dajemo baš sve od sebe. Čim smo ušli u svlačionicu došao je Vida i rekao svima kako moramo dignuti glave gore i moramo napraviti sve za treće mjesto. Za naše navijače koji su došli ovdje, za sve navijače, ali i za nas same.

(Hina)