Utorak, 09 Studeni 2021
MAJA ZLOKIĆ NIJE ZATRAŽILA KAZNENI PROGON, ALI POLICIJA TRAŽI POČINITELJA

Još nije pronađena osoba koja je oštetila vozila HDZ -ove kandidatkinje u Veloj Luci

Maja Zlokić nije podnijela prijedlog za kazneni progon Maja Zlokić nije podnijela prijedlog za kazneni progon Fotografija automobila: Maja Zlokić; portret: FB Maja Zlokić
Piše:

Ovogodišnja kampanja za lokalne izbore na otoku Korčuli je iznjedrila i dvije policijske prijave. O blatskom slučaju i prijavi načelnika Ante Šeparovića koji tvrdi da mu je prijetio Tonči Bačić, epilog će donijeti sud, o čemu je Južni već pisao, a drugi slučaj kojim se bavila policija je oštećenje dvaju vozila koji se u noći s 24. na 25. ožujka dogodio u Vela Luci.

Radi se o vozilima u vlasništvu obitelji Maje Zlokić, kandidatkinje HDZ -a za načelnicu Općine Vela Luka.

Na upit o policijskoj istrazi iz Policijske uprave dubrovačko - neretvanske dobili smo odgovor kako „vlasnica ujedno i osoba koja je policiji prijavila slučaj, nije podnijela prijedlog za kazneni progon počinitelja“.

„Naime, kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ opisano u čl. 235. Kaznenog zakona je kazneno djelo protiv imovine za koje se progon poduzima po prijedlogu oštećene osobe, koji u konkretnom slučaju nije podnesen.“ - također su nam odgovorili iz policije.

Na naše pitanje je li pronađana i identificirana osoba koja je počinila štetu na vozilima obitelji Zlokić, iz PU dubrovačko -neretvanske su odgovorili da „unatoč činjenici što vlasnica vozila nije podnijela prijedlog za kazneni progon, policija provodi kriminalističko istraživanje s ciljem identifikacije počinitelja oštećenja”.

„Počinitelj, za sada, nije pronađen.“ - odgovorili su iz dubrovačke policije.