Subota, 19 Studeni 2022
PELJEŠKI MOST OTVORIO JE I NOVE PERSPEKTIVE ZA RAZVOJ TURIZMA U DOLINI NERETVE

Jedini grad na jugu bez hotela uskoro će ih imati nekoliko?

Panoramu Opuzena uskoro bi mogli promijeniti hoteli Panoramu Opuzena uskoro bi mogli promijeniti hoteli Foto: Denis Jerković / CROPIX
Piše:

I dok se opuzenska gradska uprava u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Opuzena intenzivno trudi na razvoju turističke ponude veliki im problem predstavlja činjenica da u tom dijelu neretvanske doline nema nijednog hotela. Međutim, otvaranje Pelješkog mosta donijelo je promjene i tom kraju pa se neki poduzetnici pripremaju na otvaranje prvih hotelskih objekata.

- Uistinu nam nedostaje hotela. Ali i to ćemo vjerujem uskoro riješiti. Imamo neke najave i nadam se da će biti i uspješno realizirane. Neki su projekti u tijeku, radi se na pripremanju idejnih rješenja i potrebnih papira za izdavanje građevinskih dozvola. - kazala je kratko i tajnovito direktorica opuzenske Turističke zajednice Magdalene Krvavac, ne želeći iznositi više podataka o potencijalnim investitorima.

Prema njezinim riječima, taj kraj ima evidentiranih 476 kreveta, od čega 270 otpada na apartmane i motel, a ostalo je dio jedinog kampa.

Lokalni OPG-ovi trude se širiti svoje smještajne kapacitete i dosta je Opuzenaca bilo zainteresirano za natječaj za obnovu starih kuća, kojeg provodi Ministarstvo turizma i sporta.

Inače, u Opuzenu se intenzivno radi na uređenju i uvođenju novih biciklističkih staza kao dio projekta razvoja cikloturizma u dolini Neretve, kao i na brendiranju mandarina kao prepoznatljivog i autohtonog proizvoda toga kraja.