Četvrtak, 29 Rujan 2022
NA PRVI NATJEČAJ SE NITKO NIJE JAVIO, NA DRUGOM SU CIJENE BILE NEPRIHVATLJIVE, A ZATIM JOŠ I VEĆE

Izvođač radova na kanalizaciji u Veloj Luci izabran iz četvrtog pokušaja!

Radovi na izgradnji pomorskog putničkog terminala u koji je uključen novi kanalizacijski sustav Radovi na izgradnji pomorskog putničkog terminala u koji je uključen novi kanalizacijski sustav Foto: DNŽ
Piše:

Ne znam što načelnica ima veze s izborom izvođača radova za spajanje putničkog terminala na kanalizacijski sustav, odgovorila je velolučka općinska načelnica Katarina Gugić vijećniku Jozi Burmasu (HDZ) koju je pitao je li svjesna da se zbog odugovlačenja s izborom izvođača radova novo trajektno pristanište neće pustiti promet krajem godine kako je bilo najavljeno.

- Nositelj projekta je Komunalac d.o.o. i proveo je javnu nabavu i odluku o izboru izvođača radova donosi direktor Komunalca, a ne načelnica. - rekla je Gugić.

- Da ne bi ispalo da direktor odugovlači, na prvu javnu nabavu se nitko nije javio pa smo imali i drugu na koju je stigla jedna ponuda od šest milijuna kuna, a radovi su procijenjeni na 3,5 milijuna kuna. - kazala je Gugić te otkrila zašto je trebalo raspisati i treću javnu nabavu za izviđača radova.

- U donošenju odluke direktor Komunalca se konzulirao sa zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda Valentinom Dujmovićem i zamjenikom župana Joškom Cebalom i s nama iz Općine kako bi svi zajedno našli najbolje rješenje da se čim prije krene s radovima. - rekla je Gugić

Istaknuvši kako se na treći natječaj javila tvrtka čija je ponuda bila veća nego ona tvrtke koja se javila na prvi natječaj, Gugić je rekla kako je raspisan i četvrti natječaj.

- Na četvrtoj javnoj nabavi bile su dvije ponude, Strabagova i Vodoprivrede, razlika je bila u 100 tisuća kuna i na sastanku putem zooma direktor Dujmović rekao je da ne nemamo izbora te da direktor Komunalca može potpisati odluku o odabiru izvođača radova. - rekla je Gugić.

Inače, za izvođača radova na kraju je izabran Strabag za 6,089 milijuna kuna bez PDV-a.

Vijećnika Burmasa, koji ju je prozvao za odugovlačenje s projektom, Gugić je podsjetila na izjavu župana dubrovačko - neretvanskog Nikole Dobroslavića koji je nedavno bio u Veloj Luci.

- Prošli tjedan smo svi imali priliku slušati župana koji je pohvalio suradnju Općine i Žuapnije i rekao je da sve radimo zajednički i da će se zajednički ova investicija realizirati, ali očito vijećnik Burmas ne misli isto. - rekla je Gugić.