Utorak, 21 Lipanj 2022
SUDJELOVALO JE VIŠE OD STOTINU DJECE

Održane prve Blatske sportske igre

Održane prve Blatske sportske igre Foto: Društvo "Naša djeca" Blato


U organizaciji Društva „Naša djeca” Blato i TK Mot, a uz financijsku potporu Turističke zajednice Općine Blato i Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko - neretvanske županije održane su na terenu BŠK Zmaj prve Blatske sportske igre.

- Hrvatska spada u zemlje sa sve većim brojem pretilih, a gotovo četvrtina školske djece u Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu težini. Debljinu je važno prevenirati jer njezine posljedice dugoročno značajno utječu na zdravlje pretile osobe. - rekla je u ovoj prigodi predsjednica Društva „Naša djeca” Blato Franciska Jurišić Bačić istaknuvši kako ovakvi događaji potiču djecu na bavljenje sportom.

blatskesportskeigre210622 1

Preko stotinu djece osnovnoškolskog uzrasta natjecalo se u četiri kategorije: sprint na 50 m (za učenike nižih razreda osnovne škole) i 80 m (za učenike viših razreda osnovne škole), sportski poligon i bacanje vortexa, a posebnu je zainteresiranost izazvao maraton blatskim štradama.

- Želja nam je potaknuti djecu na bavljenje sportom tijekom cijele godine, promovirati trčanje kao najjednostavniji oblik tjelovježbe te da se dječji smijeh čuje po blatskim štradama jer ga je sve manje. - kazao je predsjednik TK Mot Ivan Protić.

JP