Srijeda, 22 Studeni 2023
Vijećnik HSP-a Mario Galov govori kako je sedam nogometaša pretrpjelo lomove zbog oštećenja travnjaka nakon slijetanja helikoptera

HELIDROM U METKOVIĆU ĆE SE GRADITI, KAŽE GRADONAČELNIK, ALI NI SAM JOŠ NE ZNA GDJE

Helikopter je jedno vrijeme slijetao na pomoćno igralište NK Neretva Helikopter je jedno vrijeme slijetao na pomoćno igralište NK Neretva Foto: Denis Jerković / CROPIX
Piše:

Helidrom će se graditi, istaknuo je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan odgovarajući na sjednici Gradskog vijeća na pitanje Marija Galova (HSP), koji je, kazavši kako je sam sebi dosadan, pitao što je s tim projektom.

Grad Metković je inače imao nekoliko lokacija na kojim se helidrom mogao graditi, ali kako je uvijek nekome smetao, s jedne lokacije premještao se i planirao na sljedeću. Dok helidroma nema, helikopteri slijeću na igralište ONK Metković, zbog čega, rekao je Galov, trpe igrači jer su za ozlijede mnogih krivi upravo helikopteri.

- Imali smo dosta ozljeda igrača zbog utora helikoptera. Sedam igrača s lomom, sedam igrača pretrpilo je lom ključne kosti i noge radi utora helikoptera. - kazao je Galov koji ističe da helikopteri trebaju slijetati na helidrom, a ne na nogometno igralište.

- Znamo kolika je važnost helidroma. U Meterizima nam je isključena mogućnost gradnje helidroma. Neke druge lokacije su također isključene. - kazao je Galov, pitavši:

- Zar je moguće da naš grad nema ravnu površinu od 100 kvadrata koja se može koristiti za helidrom? Zar je moguće da ni dole kod Šumarije ne možemo to napraviti? Za naš proračun je helidrom benigan, a po meni je primarna potreba grada i ne znam što nas nas koči u realizaciji helidroma jer nismo se makli s mrtve točke. - rekao je Galov.

Istaknuvši kako će se helidrom graditi, metkovski gradonačelnik Dalibor Milan pojasnio je zašto se prostor za helidrom nekoliko puta mijenjao.

- Imali smo pomoćno igralište NK Neretva pa je uslijedila izrada umjetne trave pa je prebačen na ONK Metković pa s njega na Šumariju, a iz Šumarije na Luku Metković pa smo ga iz Luke ponovo vratili na stadion ONK Metković. - rekao je Milan, priznavši da je problem prostor za helidrom.

- Prostor Šumarije je idealan jer je kocka od 500 kvadrata, ali ljudi se bune,. Čitaju Pravilnik koji kaže da mora biti udaljen 100 metara od prve kuće pa ga prebacimo u Luku gdje je asfalt, kocka, idealno rješenje i Luka nam dopusti, ali helikopterska služba kaže „preblizu je granici s BiH”. Neki kažu, „udaljite ga, prijavit ćemo vas” pa ga vratimo na Šumariju i dobijemo prijavu. - rekao je Milan i sam svjestan kako stadion nije rješenje za slijetanje helikoptera.

- Ljudski životi su najvažniji i stadion ONK Metković nije idealno područje i imamo dvije lokacije prema Prostornom planu i čekamo predstavnike helikopterske službe da dođu i vide koja je najbolja. Na igralištu su djeca, utakmice su se prekidale zbog slijetanja helikoptera i nije primjereno da djeca gledaju bolesne koje transportiraju, zaista nije primjereno. Kažem, imamo dvije lokacije, udaljene su od kuća i samo trebamo dobiti zeleno svjetlo od helikopterske službe koju svaki dan očekujemo. Izdvojili smo u proračunu za iduću godinu sto tisuća eura za prvu fazu i helidrom će se raditi. - rekao je gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan.