Nedjelja, 14 Studeni 2021
POSEBAN ANTAGONIZAM VLADA IZMEĐU ŠEPAROVIĆA I JURIŠIĆ BAČIĆ

HDZ -ova vijećnica blatskog načelnika optužila da vrijeđa žene, on to kategorički odbacio

Ante Šeparović i Franciska Jurišić Bačić Ante Šeparović i Franciska Jurišić Bačić Foto: JP, FB Franciska Jurišić Bačić
Piše:

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Blato iskre su posebno frcale između načelnika Ante Šeparovića i HDZ -ove vijećnice Franciske Jurišić Bačić, inače kandidatkinje HDZ -a na posljednjim izborima za načelnicu.

Nakon niza njenih pitanja Šeparović je s govornice HDZ -ovoj vijećnici poručio:
- Nije problem pitati, ali meni je žao što vi nakon pitanja i odgovora ništa niste naučili, vi ste pitali i opet po svome. Onda nemojte ni pitati. To što je vama žao što sam ja osvojio treći mandat nisam ga osvojio za ništa. Iza mene stoje rezultati, to što vi ne možete prožvakati, jednako kao i predsjednik Vijeća, kao i vaš gazda, dragi vođa, to je vaš problem. - rekao je Šeparović.

Očekivano HDZ -ova vijećnica nije ostala nijema na ove riječi. „Samo sam čekala da spomenete izbore”, odgovorila mu je Jurišić Bačić, istaknuvši kako su izbori za nju završili. Šeparoviću je spočitala da najviše voli vrijeđati žene.
- Spominjete izbore svako Vijeće. Za mene je drugi krug izbora bio legitiman i nisam dovodila nikada u pitanje legitimnost izbora, oni su za mene prošlo svršeno vrijeme. Drugi krug je bio legitiman. Koliko je vaša pobjeda bila moralna, e o tome bi se dalo razgovarati. Kad ste stjerani u kut na temelju neznanja onda vrijeđate, a ponajviše vam je drago vrijeđati žene. Molim da s time prestane. Ne možete na krilima slave drugog kruga živjeti vječno, uhvatite se posla. Mogu vam navesti u čemu vam je sve HDZ pomogao, ali to nema smisla. Znamo da Sitnica ne bi bila završena bez intervencije HDZ -a, vrtić, galerija i drugi projekti. - rekla je Jurišić Bačić.

Načelnik Šeparović odgovorio joj je da žene nije vrijeđao, a osvrnuo se i na svoju izbornu pobjedu.
- Moja pobjeda bila je jako jako moralna jer su ljudi izabrali rad, a ne vaš nerad. Nemojte se baviti populizmom i loviti političke poene na osjetljivost žena, ja žene ne vrijeđam i nemojte mi to stavljati pod nos. - rekao je Šeparović,

Kad je u pitanju Sitnica, Šeparović kaže da se s predstavnikom Svjetske banke dogovorio da će javno reći tko je taj projekt zaustavio.
- Što se tiče Sitnice i HDZ -a, odgovorno tvrdim i to uz predstavnika Svjetske banke otvoreno ću reći tko je zaustavio projekt Sitnice, sanacije deponija, ona tri četiri mjeseca, pa ćete vidit o kome se radi i nećete bit iznenađeni, to znam, jer jako dobro znate svi skupa, samo se pravite mutavi. Blato zna, a znat će i javnost. Čovjek iz Svjetske banke je rekao „kad dođe vrijeme, zajedno ćemo izaći u javnost”. - kazao je načelnik Općine Blato Ante Šeparović.