Utorak, 12 Ožujak 2024
O OVOJ TEMI JE GOVORIO I NA ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI, ALI IZMIŠLJENU INFORMACIJU NIJE SPOMINJAO, BIO BI ISMIJAN

GRADONAČELNIK KRSTIČEVIĆ DOSLOVNO IZMISLIO LAŽNU INFORMACIJU KOJOM DIŽE PANIKU MEĐU PLOČANIMA

Gradonačelnik Ploča i županijski vijećnik SDP-a Mišo Krstičević Gradonačelnik Ploča i županijski vijećnik SDP-a Mišo Krstičević Foto: Ivo Ravlić / CROPIX
Piše:

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević (SDP) iz samo njemu poznatih razloga izmislio je danas „informaciju” kako će se otpad s dubrovačkog područja nakon zatvaranja odlagališta Grabovica donositi na odlagalište u Ploče. Ne samo da on to tvrdi na osnovu ničega, jer kako je Južni već provjerio, nitko o tome ni ne razmišlja, već Krstičević zna i kad će se to dogoditi pa navodi on u svojoj Facebook objavi kojom je valjda cilj dići paniku među Pločanima, da će se to dogoditi već za oko godinu dana.

„Dubrovački deponij Grabovica na rubu je kapaciteta. Još nekih godinu dana i Dubrovnik, Dubrovačko Primorje i Konavle grcat će u smeću. To je (javna) tajna koju znaju nadležni, ali mudro šute jer imaju rješenje po slovu zakona, a to je da će smeće početi odvoziti na najbliži deponij dok se ne izgradi regionalni centar za gospodarenje otpadom. Druga javna tajna je da centar neće biti gotov do 2027. Koji je najbliži deponij? Pogađate, Ploče. I sve bi to bilo u redu i solidarno da se ne radi o potpunom nemaru i aljkavosti nadležnih kojima je voda, tj. smeće došlo do grla pa su spremni voziti kamione do Ploča i time, usput budi rečeno, plaćati najskuplji odvoz otpada u RH. Od Konavala do Ploča je 130 kilometara. Boli glava od množenja s brojem dana i utrošenog goriva, a da ne govorim koje će to divne scene biti, pogotovo usred sezone.” - napisao je gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević koji je ujedno i SDP-ov županijski vijećnik.

On je naime o problemu CGO Lučinog razdolja govorio i jučer na sjednici Županijske skupštine, ali nije spominjao kako će se otpad u slučaju da se Grabovica zatvori, a CGO dotad ne otvori, odvoziti u Ploče. Nije, jer bi vjerojatno bio ismijan pa je zato danas pisao na svom FB profilu gdje može kontrolirati objave ispod posta ukoliko mu ne budu odgovarale. Nije to obrazac ponašanja samo kod Miše Krstičevića, veliki dio političara danas se ponaša slično, bez obzira na stranke.

Uglavnom, Krstičević piše kako je pločansko odlagalište Lovornik „prije godinu dana saniran po najvišim tehnološkim standardima” pa dalje on piše da su si time „kupili svoj mir do otvaranja županijskog centra” i ničim izazvan zaključuje da bi „sada trebao primati i do 5 puta više smeća dnevno” i da „tim tempom ne bi izdržao do otvaranja centra”.

„Zašto 'napuljski scenarij' nije prihvatljiv za jedne, a za Ploče bi trebao biti? Zašto se preko leđa građana Ploča mora lomiti nerad garniture koja nije pogledala Ploče zadnjih 10-20 godina? Zašto bi građani županije plaćali odvoz otpada 10 puta skuplje, a toliko je drugih realnih i hitnih potreba?” - diže bespotrebnu paniku među Pločanima gradonačelnik Mišo Krstičević.

„Zbog nesposobnosti ljudi koje nije briga što ćemo mi ili netko u susjedstvu za par godina ostati bez liječnika opće prakse, koji u škole nisu investirali od prošlog tisućljeća, briga o otpadu im je zadatak za koji vidljivo nemaju kapacitete, ali eto sad su se sjetili Ploča, sad smo im dobri, a odgovornost prema javnom novcu im je nepoznanica. Pružili bismo ruku suradnje da je praksa takva i u našem smjeru, ali od njih apsolutno ništa ne dobivamo. Ploče već imaju teretnu luku, ne treba nam novo prekrcavanje. Zato ozelenjavamo grad gdje stignemo, zato idemo u projekt luke nautičkog turizma. Nećemo biti kontejner Županije zato što netko ne radi svoj posao.” - napisao je Krstičević.