Petak, 17 Studeni 2023
Gradsko vijeće Grada Metkovića

GRAD METKOVIĆ I OVE GODINE DODJELJUJE POTPORE PODUZETNICIMA

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan Foto: Denis Jerković / CROPIX


Gradsko vijeće Grada Metkovića usvojilo je Prijedlog programa mjera poticanja poduzetništva za 2023. godinu kroz koji će u proračunu za poduzetnike izdvojiti 66.400 eura. Riječ je o sredstvima koja se dodjeljuju kroz dvije mjere, kao potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima te potpore za nabavu strojeva, opreme i uređenje poslovnog prostora.

Za potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima osigurano je 13.280 eura, a maksimalni iznos pojedinačne potpore može iznositi 1.300 eura po gospodarskom subjektu.

Potpore za nabavku strojeva, opreme i uređenja poslovnog prostora osigurane su u iznosu od 53.120 eura dok je maksimalni iznos pojedinačne potpore 1.600 eura po subjektu.

Sredstva za poduzetnike Grad Metković osigurava u proračunu još od 2019. godine, a novost u odnosu na protekle godine je kriterij bodovanja po kojem će svi oni koji ranijih godina nisu ostvarili potporu iz programa, dobiti veći broj bodova.

Za provedbu programa Grad Metković raspisat će javni poziv u kojem će biti detaljno definirane upute za prijavitelje, potrebna dokumentacija, kriteriji za dodjelu bodova te sve ostale informacije.

Inače, Prijedlog programa mjera poticanja poduzetništva za 2023. godinu bila je jedina točka na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Grada Metkovića.

nm