Utorak, 24 Listopad 2023
Nestabilna geopolitička situacija donosi i nestabilnost na tržištu

GORIVO JE OD DANAS JEFTINIJE, NO PITANJE JE ŠTO ĆE SE DALJE DOGAĐATI

Ilustracija Ilustracija Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović ocijenio je u ponedjeljak da je za građane i poduzetnike dobra vijest da će od sutra biti niže cijene goriva, no kazao je i da je teško prognozirati kako će se dalje kretati cijene s obzirom na nestabilnu geopolitičku situaciju.

Vlada je na telefonskoj sjednici jučer odlučila da će najviša maloprodajna cijena benzina od utorka pa u sljedeća dva tjedna biti manja za pet centi tj. iznsot će 1,46 eura, a dizel pojeftinjuje za tri centa na 1,56 eura po litri. Plavi dizel također pojeftinjuje za tri centa na 1,02 eura, dok će plin za spremnike po kilogramu stajati 1,22 eura, a što je smanjenje za dva centa. Za jedan cent pojeftinjuje i plin za boce, na 1,79 eura po kilogramu.

Filipović je uoči sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a ocijenio da je to dobra vijest, no odgovarajući na upit novinara, kazao je i da je teško prognozirati kako će se one dalje kretati.

- S obzirom na geopolitička kretanja i općenito na nestabilno vrijeme u kojem živimo, jako je teško dugoročno bilo što prognozirati. Trenutno su cijene stabilne, jedino što mogu garantirati da će Vlada i dalje čini sve kako bi imali cijene goriva koje su među najnižima u Europskoj uniji. - poručio je ministar Filipović.

(Hina)