Srijeda, 09 Veljača 2022
TKO ĆE SRĐEVCIMA FINANCIRATI ODVJETNIKE, PITAO JE TAJNIK ŽUPANIJSKOG HDZ -A

Giljača: Dobivamo novac kao i ostale stranke, a mi nismo HDZ da ga trošimo na pečene volove

Marko Giljača i Nikša Sentić (u okviru) Marko Giljača i Nikša Sentić (u okviru) Foto: JP/arhiva
Piše:

Nakon što su županijski vijećnici Igra Šain Kovačević i Marko Giljača iz Nove ljevice i Srđ je Grad najavili kako su angažirali odvjetnički tim koji će podnijeti prijave nadležnom sudu te provjeriti ima li elemenata za kaznene prijave protiv župana Nikole Dobroslavića i ravnatelja ŽUC -a Iva Kaštelana, za koje drže da su obmanuli županijske vijećnike tako što su u proračun ŽUC -a uvrstili sredstva za rekonstrukciju ceste Korčula – Račišće, iako je ugovor o financiranju raskinut, potpredsjednik Županijske skupštine i glavni tajnik županijskog HDZ -a Nikša Sentić na konferenciji za novinare postavio je pitanje tko će navedenoj tim stranakama financirati usluge odvjetnika.

- Tko plaća taj odvjetnički tim, kojim novcem, koja je to jedna snaga, loša snaga, jedna snaga koja nema veze s pozitivom koja nas ne gura naprijed, nego odjedanput je osvanuo odvjetnički tim. Ne znam što će ti ljudi raditi i tko će ih plaćati, iz kojih sredstava? - pitao je na konferenciji za novinare Sentić.

Tko će financirati odvjetnički tim kojeg su angažirali, na pitanje koje je postavio potpredsjednik Županijske skupštine Nikša Sentić odgovorio je za Južni županijski vijećnik SJG Marko Giljača.

- Pa HDZ je vjerojatno navikao raditi s velikim novcima pa oni to puno bolje znaju, ali izgleda ne znaju da mi nismo udruga nego politička stranka i da kao politička stranka dobivamo sredstva za političko djelovanje pa tako uredno za potrebe javnog interesa možemo financirati odvjetnike, kao što smo u kampanji financirali mišljenja i elaborate koje smo iznosili za sve projekte s kojima se dosad nismo slagali, za razliku od HDZ -a koji bi novce potrošio na pečene volove. - rekao je Giljača.

Giljača je rekao i kako Srđ je Grad „ima platformu otvoreni proračun stranke na kojoj se redovno ažuriraju svi ulazi i izlazi novca” tako da svaki građanin može pratiti na što troše novce.

- Srđ je Grad nije HDZ u kojem njihovi šefovi županijskih odbora nose torbe pune novca i kasnije govore kako nisu znali da je u torbama novac. - dodao je Giljača.

Srđevci su inače i prethodno angažirali odvjetnike, odnosno kada su protiv Županije vodili sudske sporove oko projekta razvoj golfa na Srđu. Doduše, bilo je to vrijeme kad nisu bili politička stranka nego građanska inicijativa.