Subota, 22 Siječanj 2022
MATO FRANKOVIĆ SINOĆ JE DOBIO TEMPERATURU, JUTROS SE TESTIRAO

Dubrovački gradonačelnik zarazio se koronavirsom

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Foto: Davor Mladošić


Gradonačelnik Mato Franković pozitivan je na koronavirus pa danas nije nazočio ređenju Roka Glasnovića za biskupa dubrovačke biskupije. Franković je naime još sinoć dobio temperaturu, a njegov test na koronavirus jutros je bio pozitivan.

„Jučer u večernjim satima imao sam povišenu tjelesnu temperaturu, unatoč tome što nisam imao druge simptome te sam se danas ujutro osjećao dobro odlučio sam ne nazočiti biskupskom ređenju dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića, a kako ne bi doveo u potencijalnu zdravstvenu ugrozu ostale sudionike ovog velikog slavlja. Jutros sam se testirao te je rezultat PCR testa pokazao da sam pozitivan na korona virus.” – naveo je gradonačelnik Mato Franković u postu na Facebooku.

Iz gradske uprave su nešto kasnije izvjestili kako mu je propisana samoizolacija koja završava 28. siječnja u ponoć, a da će u međuvremenu svoje obaveze nastaviti izvršavati od kuće. 

„Gradonačelnik se osjeća dobro, cijepljen je s tri doze cjepiva, te ima blage simptome.” - napomenuli su iz Grada Dubrovnika.

nm