Utorak, 05 Listopad 2021
PRVI DAN COVID POTVRDA U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA NA JUGU PROŠAO BEZ INCIDENATA

doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić: 25 posto djelatnika neće pa neće da se cijepe

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić Foto: dm
Piše:

Djelatnici u sustavu zdravstvene zaštite i socijalne skrbi od jučer na posao ne mogu doći ukoliko nisu cijepljeni, preboljeli COVID, što omogućuje izdavanje tzv. COVID potvrde ili nemaju negativan test na koronavirus. Dok su ispred pojedinih ustanova u Hrvatskoj zabilježeni prosvjedi, nema dojava o nečem sličnom u Dubrovačko – neretvanskoj županiji.

U najvećoj zdravstvenoj ustanovi na jugu, županijskoj bolnici, odnosno Općoj bolnici Dubrovnik testiranje osoblja koje nema COVID potvrdu proteklo je bez incidenata, a ravnatelj OB Dubrovnik doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić kazao je kako su ujedno i svi djelatnici koji su se testirali bili negativni.

- Testiranje djelatnike u našoj bolnici prošlo je mirno i bez ikakvih tenzija. Pripremili smo se i na vrijeme obavijestili sve zaposlene na koji način će se vršiti testiranje. Nakon uzimanja uzorka izrada brzog testa traje 15 minuta. - kazao je Bekić.

Inače, u najvećoj županijskoj zdravstvenoj ustanovi protiv koronavirusa cijepljeno je 75 posto djelatnika.

- Ovih 25 posto neće pa neće da se cijepe. - rekao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić.