Subota, 18 Svibanj 2024
TRODNEVNA MANIFESTACIJA KOJA SLAVI PODMORJE

DANI PODMORJA U GRADCU

DANI PODMORJA U GRADCU Foto: Martin Burić


Turistička zajednica Općine Gradac trodnevnom manifestacijom „Dani podmorja u Gradcu“ oživljava podmorje i budi znatiželju i ljubav prema morskom svijetu. S ciljem zaštite okoliša i jačanja svijesti o važnosti očuvanja prirode, te pružanja kvalitetnije usluge za turiste u nadolazećoj turističkoj sezoni Turistička zajednica Općine Gradac organizirala je kulturno - ekološku manifestaciju „Dani podmorja u Gradcu“.

Program započeo je u četvrtak u knjižnici Hrvatska Sloga u Gradcu predstavljanjem ronilačkog putopisa „Ispod površine“ autora Damira Šanteka koji čitatelje vodi ispod površine mora, oceana, jezera, rijeka pa čak akvarija i bazena.

U petak je održan umjetnički događaj „Paint & Wawe” u kojemu su sudionici ljepote podmorja oslikavali na umjetničkim platnima uz vodstvo akademske kiparice Snježane Đelmić, a u subotu je održana ronilačka radionica za djecu i kao završni čin programa akcija čišćenja podmorja u Gradcu u kojoj su sudjelovali Ronilački klub Gradac, Vatrogasci Gradac, HGSS Gradac, Ronilački klub Mostar, ERK Lanterna Lovište, KPA Explorer Sarajevo...
Direktorica TZO Gradac Jelena Mateljak naglasila je kako je program ove kulturno - ekološke manifestacije bio prilagođen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, ali da je posebno važno da se učini nešto konkretno i za podmorje

- Ekološka akcija ovoga tipa koja je usmjerena na čišćenje podmorja i iznimno je važna zbog očuvanja raznolikosti prirodnih staništa životinja i brojnih organizama koji krase podmorje cijele Općine Gradac. Čišći okoliš i more zasigurno će poboljšati kvalitetu turističke ponude i time Općinu Gradac promovirati na najbolji mogući način. - kazala je Jelena Mateljak.

JPA